5 redenen: kies Luxalon!

Is je plafond toe aan vernieuwing? Dan heb je verschillende mogelijkheden! Je kunt je huidige plafond herstellen, maar een nieuw plafond is ook mogelijk!

Wij geven je 5 redenen om te kiezen voor een aluminium plafond.

1. Een aluminium plafond is onderhoudsvrij
Onderhoud van je huis kost tijd. Dat is niet erg, maar natuurlijk wil je de tijd die je hieraan kwijt bent wel tot een minimum beperken. Hoewel het plafond meestal niet heel veel van je kostbare tijd opslokt, moet je een gestuct plafond toch iedere paar jaar witten. Met een aluminium plafond ben je van al het onderhoud af: eenmaal geïnstalleerd heb je er nauwelijks omkijken naar.

2. Vochtbestendig plafond tegen schimmel
Een aluminium plafond is 100% vochtbestendig. Dat is vooral gemakkelijk voor ruimtes zoals de badkamer en de keuken, waar vaak veel vocht vrijkomt. Doordat een aluminium plafond zich aanpast aan de omgevingstemperatuur, ontstaat er geen condens. Zwarte vlekken op het plafond door schimmel behoren daarom met een aluminium plafond tot de verleden tijd.

3. Leidingen en bedrading worden mooi weggewerkt
Zijn de leidingen in je huis later aangelegd, waardoor ze niet netjes weggewerkt zijn? Werk je huis dan mooi af door een aluminium plafond te installeren. Omdat dit plafond onder het huidige plafond hangt, kunnen leidingen en bedrading er eenvoudig onder weggewerkt worden. Zo ziet je huis er in één keer prachtig afgewerkt uit.

4. Aluminium is eenvoudig schoon te maken
Soms zitten er vlekken op het plafond, bijvoorbeeld door lekkages, nicotine of door vet dat is opgestegen tijdens het koken. Deze vlekken zijn niet alleen lelijk, ze zijn ook lastig weg te krijgen. Met een aluminium plafond echter, zijn deze problemen verholpen. Het plafond schoonvegen met een vochtige doek is voldoende om het weer vetvrij te krijgen. Zo wordt schoonmaken wel heel gemakkelijk.

5. Uitgebreide inbouwmogelijkheden
Waar het bij een gestuct plafond lastig is om apparatuur in te bouwen, zijn die mogelijkheden met een aluminium plafond veel uitgebreider. Laat spots inbouwen voor goede verlichting van een ruimte of ga voor een inbouwradio waarmee je overal naar je eigen muziek kunt luisteren. Ook ventilatieroosters of een heuse sterrenhemel behoren tot de mogelijkheden.