Foto: Vailliant

Vaillant introduceert de aroSTOR warmtepompboiler

Efficiënte warmwateroplossing voor ieder huishouden

Vaillant presenteert een nieuwe serie warmtepompboilers: aroSTOR. De aroSTOR warmtepompboiler is een zeer efficiënte en betaalbare oplossing voor warm water in huis. Het product komt in aanmerking voor subsidie waarmee de kostprijs snel kan worden terugverdiend. De serie warmtepompboilers is te verkrijgen in verschillende capaciteiten: wandmodellen van 80, 100 en 150 liter (voor huishoudens van 2 tot 4 personen) en staande uitvoeringen van 200 en 270 liter (voor huishoudens van 5 tot 6 personen).

Optimaal rendement

Dankzij de warmtepomptechnologie haalt de aroSTOR 75 procent van de nodige energie voor sanitair warm water uit de buitenlucht. Door gebruik van verschillende accessoires is zowel binnen- als buitenlucht bruikbaar als energiebron. Bovendien heeft Vaillant een aansluitkit met luchtkanalen ontwikkeld, voorzien van verschillende accessoires, om zo de verbinding tussen de warmtepomp en de buitenlucht luchtdicht te maken.

Dat is goed nieuws voor nieuwbouwwoningen en vooral passiefwoningen of lage- energiewoningen, waar luchtdichtheid belangrijk is en waar de behoefte aan sanitair warm water vaak groter is dan de behoefte aan verwarming. Door de intelligente inregeling van het dag-/nachttarief kan er worden geprofiteerd van verwarmingstijden.

Extra aandacht voor design en gemak

Bij de ontwikkeling van de aroSTOR warmtepompboilers is extra aandacht besteed aan de vorm en de kwaliteit van het materiaal en de onderdelen. Het gewicht van alle versies is laag en alle onderdelen zijn makkelijk te bereiken. Daardoor laten deze boilers zich verrassend eenvoudig installeren en onderhouden.

Om de veiligheid van de warmtepompboiler te garanderen, zijn de boilers uitgerust met legionellabescherming en vorstbeveiliging. Als de gebruiker al zonnecollectoren en/of een ketel in gebruik heeft, wordt aangeraden om te kiezen voor de warmtepompboiler met een extra spiraalvormige warmtewisselaar die bijverwarming via deze energiebronnen mogelijk maakt.

De serie aroSTOR warmtepompboilers is verkrijgbaar vanaf april. De warmtepompboilers (200, 270 liter) met een extra verwarmingsspiraal ten behoeve van zonnecollectoren zijn vanaf september beschikbaar.

Vaillant presenteert deze aroSTOR warmtepompboiler op Beurs Eigen Huis, gehouden van 15 t/m 17 maart in Jaarbeurs Utrecht. Op stand B4.11 staat Vaillant met een aantal installateurs klaar om alle vragen van bezoekers rondom het verduurzamen van een woonhuis te beantwoorden.

Meer informatie: www.vaillant.nl

Meer van Vaillant
Reacties