string(1) "p"

Warm water van de buitenlucht met een ATAG ENERGION

Een warmtepompboiler is te vergelijken met een traditionele elektrische boiler, maar dan uitgevoerd met een ingebouwde warmtepomp.

Hij maakt warm tapwater, waarbij de warmte uit de buiten- of binnenlucht wordt gebruikt en bestaat uit een voorraadvat en monoblock lucht/water warmtepomp.

Het grote voordeel van een warmtepompboiler is dat de meeste warmte uit de omgevingslucht wordt gehaald en hiervoor geen aardgas nodig is. Hierdoor bespaar je tot wel 80% op je energieverbruik voor warm tapwater.

Het elektriciteitsverbruik van een warmtepompboiler is circa drie keer lager dan van een klassieke elektrische boiler. Een buitenunit is niet nodig. Wanneer de buitenlucht te koud is, helpt een elektrisch element bij het maken van warm tapwater.

De meest eenvoudige stap om te verduurzamen

Wanneer je woning nog niet geschikt is voor een warmtepomp, kan het zinvol zijn om een warmtepompboiler toe te passen. Gecombineerd met de bestaande CV-ketel, bespaar je op het aardgas, dat normaal door de CV-ketel wordt gebruikt om warm tapwater te maken. Ook de klassieke elektrische boiler kan je vervangen, omdat de warmtepompboiler door het lagere vermogen veel minder elektriciteit gebruikt.

Voor iedereen een geschikt toestel

Het ATAG assortiment bestaat uit de Energion Lydos en Nuos Plus. Deze zijn er in 5 modellen in verschillende formaten en uitvoeringen. Van wandhangend en vloerstaand en een inhoud van 100L tot 250L. Geschikt voor 2-6 persoonshuishoudens.

Dankzij de energiezuinige werking komen de ATAG warmtepompboilers in aanmerking voor ISDE-subsidie tot maximaal €725,- de overheid investeert dus mee.

De ideale combinatie – Warmtepomp en warmtepompboiler

Heb je al een warmtepomp? De combinatie zorgt ervoor dat het elektriciteitsverbruik tot een minimum wordt beperkt, doordat de boiler gebruik maakt van de binnen- en buitenlucht. En zo de warmtepomp ondersteunt door op een duurzame manier warm water te maken.

De warmtepomp zorgt voor verwarmen van de ruimten en de warmtepompboiler voor warm tapwater.

Meer te weten komen over de ATAG warmtepompboilers of benieuwd naar welke het beste bij jou past? Bekijk ze op op de website: atagverwarming.nl/warmtepompboilers