string(1) "p"

Ga je verbouwen? Neem deze zaken dan ook meteen mee

Bespaar tijd en geld met een goede planning van noodzakelijke en minder noodzakelijke aanpassingen aan je huis

Verbouwen of verhuizen?

Die vraag stellen veel mensen zichzelf vaak. Het kan namelijk financieel heel aantrekkelijk zijn om te verhuizen, zeker met de huidige rentestand. Maar wat nu als je eigenlijk gewoon heel gelukkig bent met waar je nu woont? Dan blijf je gewoon lekker zitten waar je zit en bekijk je met welke aanpassingen jouw woning een nóg fijnere plek wordt.

Bespaar geld met een goede planning

Als je gaat verbouwen is het goed om een planning van de werkzaamheden te maken. Een fout die veel mensen maken is namelijk om niet verder te kijken dan de hoogstnoodzakelijke werkzaamheden aan hun huis: noodzakelijk onderhoud wordt aangepakt en de rest uitgesteld. Dat is zonde, want sommige werkzaamheden kun je beter combineren. En als je dat slim aanpakt, bespaar je tijd én geld. Een paar voorbeelden:

Natuurlijke ventilatie

Ben je van plan om je ramen en kozijnen te vervangen? Overweeg dan ook om meteen raamventilatieroosters aan te brengen. De toevoer van natuurlijke buitenlucht blijft namelijk altijd noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat.

Renson-Invisivent-verbouwen-planning-geld-besparen-werkzaamheden-combineren-healthbox-easyflex-invisiventNL-fexscreen-solar

Renson heeft een variant ontwikkeld, speciaal voor de Nederlandse markt: de Invisivent NL. Dit type ventilatierooster wordt bovenop een raamkozijn gemonteerd en is aan de zijkanten en aan de bovenkant voorzien van een aanslagprofiel. Daarmee kan hij wind- en waterdicht gemonteerd worden tegen een stelkozijn.

De Invisivent NL

  • staat voor een uitgebreid assortiment ventilatieroosters dat compatibel is met de meest courante raamprofielen, gebaseerd op de jarenlange ontwikkelingen van de Renson Invisivent voor de Belgische markt. Invisivent NL is standaard verkrijgbaar in ‘High Flow’ versie, maar daarnaast ook verkrijgbaar in een Akoestische (AK Basic, High en Ultra) en High Rise uitvoering voor hoogbouw;
  • zorgt voor een perfect luchtdichte afwerking bij de plaatsing van buitenaf van het volledige raam omdat de rubberdichting van het raam doorloopt in het raamverluchtingsrooster;
  • biedt een esthetisch mooie oplossing die het uitzicht van suskasten en glasroosters ver overstijgt. Zeker bij renovatie is dit een enorme meerwaarde;
  • kan rechtstreeks vastgeschroefd worden tot in het houten stelkozijn.

Mechanische ventilatie

De meeste nieuwbouwwoningen worden meteen voorzien van zowel natuurlijke- als mechanische ventilatie. Slim, want als je die twee combineert, dan creëer je een ultiem gezond binnenklimaat. Woon je in bestaande bouw? Ook dan is het een fluitje van een cent om mechanische ventilatie aan te brengen.

De Healthbox 3.0 van Renson is zo’n slimme oplossing. Deze combineer je altijd met ventilatieroosters. Het resultaat: de Healthbox voert vervuilde lucht af naar buiten en de ventilatieroosters zorgen voor heerlijk frisse lucht binnen. Voor dit systeem hoeft er maar een enkel kanalennet te worden aangelegd, in plaats van een dubbele en dat zorgt ervoor dat dit systeem zeer makkelijk aan te brengen is.

Easyflex luchtkanalen

Rensons’ plat ovalen ventilatiekanalen zijn geschikt voor alle inbouwsituaties. Opvallend is hun platte vorm: die zorgt voor een optimale verdeling van de druklasten bij het en maakt dat je ze makkelijk kwijt kunt in ondervloeren, valse muren of plafonds. De geribde buitenkant maakt de kanalen extra sterk. De binnenkant is glad, want dat zorgt een lage drukval. De antistatische en antibacteriële afwerking voorkomt ophoping van stof en bacteriehaarden.

Zonwering

Als je graag nieuwe zonwering wil, maar geen zin hebt in grote veranderingen aan je huis, dan is de Fixscreen Solar wat voor jou. Deze nieuwe doekzonwering van Renson werkt op zonne-energie. Dat is niet alleen milieuvriendelijk en kostenbesparend, maar heeft nog een ander belangrijk voordeel. Er is geen sprake van een elektrische aansluiting, dus er hoeft geen kabel doorgetrokken te worden van buiten naar binnen.

Renson-Fixscreen-Solar-verbouwen-planning-geld-besparen-werkzaamheden-combineren-healthbox-easyflex-invisiventNL-fixscreen-solar

Dit type doekzonwering is windvast en plaats je voor een raam. Het werkt – dankzij een zonnecel op de voorkant van de kast – op zonne-energie. Geen elektrische bedrading dus. De Fixscreen Solar is de perfecte oplossing voor renovatie of installatie op bestaande woningen.

Je ziet het, soms is het beter om meerdere zaken aan je woning tegelijk te verbeteren. En heb je hulp nodig of wil je vrijblijvend advies of informatie? Neem dan gerust even contact op.