Altijd een heerlijk koel en gezond klimaat in huis

Renson ontwikkelde een systeem waardoor de temperatuur in huis altijd comfortabel is, ook op warme dagen.

Dat onze aarde steeds meer opwarmt, weet iedereen. Het is vaker en langer warm. En steeds vaker hebben we te maken met extreem warme dagen en nachten. Denk maar eens aan september 2018: het was overdag 37 graden en ’s nachts nog bijna 30. Heel-erg-warm dus. 

Je huis snel laten afkoelen

Als het buiten warm is, voel je dat ook in huis: het wordt drukkend en onaangenaam. Dat is ook de reden dat veel mensen tegenwoordig kiezen voor airconditioning. Daarmee krijg je je huis zonder al te veel moeite en supersnel op een comfortabele temperatuur. 

De ideale oplossing, zou je denken. Maar helaas is dat niet helemaal waar. Airconditioning verbruikt namelijk veel stroom en dat is niet erg duurzaam. Daarbij zorgt airconditioning voor droge lucht in huis, wat niet goed is voor je gezondheid. Maar geen paniek, het kan ook anders!

Een duurzamer alternatief voor airconditioning 

Renson bedacht een superslimme - en mooie - totaaloplossing voor een gezond en comfortabel binnenklimaat in de zomer. Met dit systeem blijft het altijd fris en koel in huis, zonder dat je energierekening daar ook maar iets van merkt. Beter nog: het is helemaal gratis! 

In maar 2 stappen is het 5 graden koeler in huis

Stap 1 | geen zon, wel daglicht

De eerste stap naar een comfortabel klimaat, is om de zon zoveel mogelijk uit je huis te houden. Je kunt je gordijnen of rolluiken natuurlijk dichtdoen, maar dan zit je wel de hele dag in het donker. Niet echt gezellig. Buitenzonwering is dan een veel betere oplossing.

De Fixscreen buitendoekzonwering van Renson is een staaltje goed doordacht vakwerk. Met dit prachtige systeem hou je de warme zon uit je huis, terwijl er wel mooi natuurlijk licht binnenkomt. En je kunt gewoon lekker naar buiten blijven kijken. En last but not least: het kan ook nog tegen een stootje. Zelfs van windstoten tot 130 kilometer per uur is dit systeem niet onder de indruk!

Buitenzonwering is dan een veel betere oplossing. Zeker omdat je de zon tegenhoudt nog voor die het glas kan bereiken. En dat is nog steeds de meest efficiënte oplossing om ondraaglijk hoge binnentemperaturen voor te zijn. Als de warmte eenmaal binnen zit, krijg je die in steeds beter geïsoleerde en luchtdicht gebouwde huizen amper nog terug buiten. 

Doekzonwering op zonne-energie: ideaal voor plaatsing achteraf

 
De Fixscreen Solar onderscheidt zich zelfs nog van ‘gewone’ doekzonwering. Fixscreen Solar werkt namelijk – door een heel handige zonnecel aan de voorkant – volledig op zonne-energie. Dat heeft twee belangrijke voordelen: 
1. Je verbruikt geen energie 
2. De zonwering kan overal moeiteloos opgehangen worden, zonder vervelende bedrading, ideaal voor plaatsing op bestaande ramen dus.

Hoe handig! Verder zorgt de slanke vormgeving ervoor dat deze zonwering subtiel gemonteerd kan worden en nooit afbreuk doet aan de stijl van je woning. 

Stap 2 | ’s nachts ventileren

Als de zon onder is gegaan doe je niets liever dan je ramen tegen elkaar openzetten: heerlijk koele en frisse lucht verdrijft de warmte uit je huis. Om ook ’s nachts optimaal te kunnen koelen, zijn grote raamroosters een absolute must. Maar dan natuurlijk wel zonder dat je inbrekers en muggen meteen uitnodigt om ook binnen te komen. 

renson-zonwering-fixscreen-solar-huis-koel-zomer-afkoelen-screens-rooster-ventilatie 
De ventilatieroosters van Renson zijn in staat om grote hoeveelheden koele lucht naar binnen te laten, waardoor je interieur met maar liefst 5 graden afkoelt. De roosters zijn voorzien van muggengaas en hebben - afhankelijk van het type rooster - versterkte montagedoken, stalen staven en inbraak vertragende schroeven. Jij kunt dus rustig en veilig slapen terwijl je huis lekker afkoelt.

En als je dan ’s ochtends meteen de buitenzonwering laat zakken, blijft het de hele dag aangenaam in huis.

Dus vergeet stroomverslindende airconditioning, want met deze twee eenvoudige stappen houd je je huis op een milieuvriendelijke manier koel. Ideaal!