Een nieuwe gevel voor je woning: duurzaam design met ruimte voor creativiteit

De gevel is het uithangbord van je woning. Net zoals je garderobe en je haarsnit wellicht af en toe veranderen, wil je misschien ook voor je huis een nieuwe uitstraling die mee is met z’n tijd.

Met aluminium gevelbekleding geef je de gevel een andere look-and-feel, zonder grote verbouwwerken. De vele mogelijkheden qua profielen, kleuren en integreerbare accessoires geven je creatieve vrijheid voor een uniek, duurzaam en onderhoudsvriendelijk resultaat.

Nergens beter dan thuis

We kijken massaal naar verbouwprogramma’s op tv. Stuk voor stuk tonen ze hoe een eigen stijl een woning transformeert tot een echte thuis. Zelfs met kleine ingrepen of beperkte verbouwingen voeg je persoonlijkheid toe aan een interieur. Een nieuwe gevel doet hetzelfde voor de buitenkant van je woning. Geen fan van gevelstenen of crepi? Of wil je die net combineren met een leuk, duurzaam en creatief accent, dat bovendien amper onderhoud vergt? Aluminium gevelbekleding komt aan al die wensen tegemoet. Met de nieuwe Linarte Wood Design-profielen beantwoordt Renson, binnen het gamma verticale gevelbekleding, nu nog beter aan je stijlvoorkeuren. Want daarmee kan je de duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid van aluminium nu dus perfect combineren met de uitstraling van hout.

Upgrade voor looks en voor prestaties

Aluminium gevelbekleding is een instant facelift voor je woning, al gaat achter de looks heel wat meer interessants schuil. Tussen je gevel en de bekleding creëer je ruimte om technieken te integreren en om extra isolatie te voorzien. Zo wordt je thuis meteen ook energiezuiniger, zonder structurele ingrepen.

Achteraf toch nog extra stroomvoorziening nodig, een extra internetkabel trekken of een wateraansluiting naar buiten? Door amper twee van de individuele profielen uit te klikken integreer je deze technieken onzichtbaar achter de aluminium gevelbekleding. Nadien gewoon terug inklikken en klaar. Wist je trouwens dat de gevelprofielen door het verticale design zichzelf ‘schoonregenen’? Dat is alweer een poetsbeurt gespaard!

Eindeloos combineren

Het aluminium gevelbekledingssysteem van Renson geeft je alle mogelijkheden om een unieke gevel samen te stellen. Je kiest uit 5 verschillende soorten profielen – Block 25, Block 16, Block 16 L, Even en Cone – of je combineert naar wens. Terwijl een mix van Block-profielen een rustig totaalbeeld geeft, kunnen de andere profielen een speels contrast creëren. De aluminium profielen zijn (zelfs elk afzonderlijk) beschikbaar in elke RAL-kleur, voor een perfecte match met de rest van de architectuur. Door invullingen in hout of ledverlichting toe te voegen, krijgt je nieuwe gevel nog meer uitstraling. Laat je creativiteit de vrije loop. Wist je dat je met houten inserts bijvoorbeeld je huisnummer of je bedrijfslogo letterlijk in je gevel kan integreren? Led inserts kunnen dan weer dienen als functionele verlichting (langs het pas naar de voordeur bijvoorbeeld) of puur decoratief bijdragen.

Buitenomgeving in harmonie

Hoogstaande esthetiek en optimale integratie zijn belangrijke waarden bij Renson. Daarom is het mogelijk om je gevelbekleding te laten doorlopen over je garagepoort, voordeur en zelfs tuinafsluiting. Zelfs door die binnenshuis (bv. in de inkomhal) door te trekken, zorg je voor een visuele eenheid die rust geeft. Ook accessoires zoals een parlofoon, de deurbel of buitenkraantjes worden quasi naadloos ingewerkt. Zo zit dat nieuwe jasje je woning echt als gegoten.

Video: Ontdek de mogelijkheden voor jouw project. 

www.renson.net