Foto: Perscentrum-Wonen-behang

Wauw effect met behang; wanddecoratie voor meer sfeer

Behang? Niets oubolligs meer aan! Juist voor de moderne mens die zo nu en dan wel eens toe is aan iets nieuws in huis is een behangetje de beste manier om in een dag de sfeer te veranderen.

Guido van Loon

Behang? Niets oubolligs meer aan! Juist voor de moderne mens die zo nu en dan wel eens toe is aan iets nieuws in huis is een behangetje de beste manier om in een dag de sfeer te veranderen. www.perscentrumwonen.nl

Het maakt niet uit wat voor type je bent of welke smaak je hebt; in de nieuwe behangcollecties is voor elke woonstijl iets te vinden. Sterker nog, ze inspireren je om van je muur een wandvullend kunstwerk te maken. Dankzij driedimensionale effecten, digitale fotoprints, illustraties en hoogstandjes in grafische vormgeving is behang een feest voor het oog. Er is ook nagedacht over de praktische kant. Het nieuwe vliesbehang is snel en gemakkelijk rechtstreeks op de muur aan te brengen, het is afwasbaar en je kunt het ook gemakkelijk weer verwijderen. De trendwatchers van Perscentrum Wonen selecteerden de meest trendy collecties voor deze winter. En nu niet meer twijfelen - ga voor het 'wauw' effect met behang!

TREND 1: COLLEGE

De old school college look is terug in het interieur. Denk aan strepen, ruiten, polopaarden en golfers. Denk aan de stijl van Tommy Hilfiger en Ralph Lauren. Denk aan Wassenaar, Gooische Vrouwen en Hockeyclub Bloemendaal. Denk aan poloshirts, jasje-dasje en omslagdoek, dan zit je helemaal goed als inspiratiebron voor je interieur. Het luxe landleven krijgt nieuwe glamour.

TREND 2: FLORA & FAUNA

Bloemen, planten en beesten zijn van oudsher een bron van inspiratie voor het dessineren van behang. Door nieuwe technieken op het gebied van digitale druk en fotografie 'herontdekken' jonge ontwerpers en grafische vormgevers het tijdloze thema van Flora & Fauna. Vooral door driedimensionale effecten en uitvergrotingen van de dessins zijn de nieuwe behangcollecties alles behalve tuttig maar eerder spectaculaire, wandvullende kunstwerken.

TREND 3: FASHIONATA

Behang als must-have voor deze winter. Laat dat zoveelste paar schoenen gewoon staan en geef je kamer een snelle make-over met een behang van je favoriete modeontwerper. Of geef je interieur een hip accent door een modisch zwart-wit behangetje zelf in te kleuren. Durf te kiezen voor een wanddecoratie in de modekleur van dit seizoen: paars en cre?er een verleidelijke sfeer met een levensgrote afbeelding van een model. Kortom, behang is in!

TREND 4: NOSTALGIE

Van vintagebehang uit de jaren '70 tot nieuw fotobehang van servies en linten uit Grootmoederkast; alles wat doet denken aan vroeger is voor menig stylist en ontwerper aanleiding om het te vertalen naar een hedendaags interieur. Vooral in deze crisistijd (gebrek aan vertrouwen!) is een behang met een nostalgisch tintje (vertrouwd!) een hippe wanddecoratie.

Reacties