Foto: 280640

Nieuwe verfmachines van Bosch om muren te schilderen

Zowel voor grote als kleine oppervlakken. Verven zonder knoeien.

Zowel voor grote als kleine oppervlakken. Verven zonder knoeien.

Voor velen betekent de voorjaarsschoonmaak meer dan het opruimen en schoonmaken van het huis. Groter opknapwerk is soms nodig, zoals het verven van muren en plafonds, een klus waar veel mensen niet direct voor warmlopen. Het knoeien met verf en het nodige voorbereidingswerk temperen vaak het enthousiasme van de doe-het-zelver om aan de slag te gaan. Onterecht, want dankzij Bosch wordt verven een klus om naar uit te kijken.

 

Uit consumentenonderzoek blijkt dat klussers op zoek zijn naar materiaal waardoor ze snel en zonder geklieder kunnen verven. Bosch maakt dit mogelijk met de lancering van de PPR 250 en de PFS 105 E WALLPaint die speciaal ontwikkeld zijn om muren te verven. Met deze uitbreidingen van zijn verfassortiment biedt de gereedschappenspecialist een totaaloplossing voor elk verfkarwei. Wat ooit een vermoeiende klus was, gebeurt nu in een handomdraai.

Vliegensvlug aan de slag
Een eerste lancering van Bosch voor het verven van muren is de PPR 250. Deze machine is vooral geschikt voor grote, egale oppervlakken zoals muren en plafonds. De verf gaat rechtstreeks van de verfemmer naar de verfrol via een slang, waardoor knoeien is uitgesloten. Dankzij de afstandsbediening bepaalt de klusser zelf hoeveel verf hij gebruikt. Een simpele druk op de knop volstaat om meer verf op te pompen. Verder is de machine zo ontworpen dat de verf egaal wordt verspreid over de verfrol. Dit komt het resultaat uiteraard ten goede. De meegeleverde verfrol zelf is van hoge kwaliteit, wat zorgt voor een perfecte afwerking. De PPR 250 is geschikt voor verfrollen van diverse merken zolang deze een standaardformaat hebben.

De voorbereiding is minimaal. Het volstaat om de PPR 250 in te pluggen en het verven kan beginnen. Doe-het-zelvers hebben de volledige vrijheid wat verfmateriaal betreft, want de PPR 250 is compatibel met elke soort verf op waterbasis.

Precisiewerk met één druk op de knop
Een tweede lancering van Bosch is de PFS 105 E WALLPaint. Deze machine kan men eveneens gebruiken voor elke soort verf op waterbasis. Het verfpistool met verfcontainer, waarin maximaal 1 liter verf kan, maakt het mogelijk om oneffen muren en moeilijk te bereiken plekjes met gemak te verven. Dankzij de EasyJet-sproeikop is het mogelijk om heel gedetailleerd te werken. Deze kop kan aangepast worden, zodat men zowel in horizontale als verticale richting kan werken. Bovendien zorgt de SprayControl-technologie met zijn lagedruksysteem voor een correcte dosering van de verf, waardoor het aanbrengen vlot verloopt. Met deze machine kan de klusser, mits er gebruik wordt gemaakt van een optioneel accessoire, ook meubels lakken en vernissen.

Voor elk oppervlak de juiste keuze
Zowel de PPR 250 als de PFS 105 E WALLPaint zijn uitbreidingen van het bestaande Bosch-gamma. Naast deze nieuwe machines om muren te schilderen, had Bosch ook al gereedschappen om hout te verven:
- PFS 55: € 84,95
- PFS 65: € 129,95
- PFS 105 E: €194,95

De twee nieuwe machines zijn vanaf april verkrijgbaar. Voor beide machines zijn eveneens allerlei accessoires verkrijgbaar.

PPR 250 elektrische verfroller
Aanbevolen winkelprijs: € 149,95
Bijbehorende accessoires:
- Extra verfrol: € 8,95
- Losse kleine verfrol voor hoekjes: € 7,95
- Aansluitingen voor waterkraan in verschillende afmetingen t.b.v. schoonmaken: € 7,95
- Extra tube voor het oppompen van verf: € 14,95

PFS 105 E WALLPaint verfpistool
Aanbevolen winkelprijs: € 214,95
Bijbehorende accessoires:
- Reserve-verfpistool: € 44,95
- Verfcontainer: € 12,95

Meer informatie: www.bosch-do-it.nl.

Publicatiedatum: 15 maart 2012

Reacties