Foto: graham-brown-amy-butler-lacework

Amy Butler ontwerpt exclusief voor Graham & Brown

Graham & Brown, een voorstaand Engels behangmerk lanceert haar eerste samenwerking met de Amerikaanse ontwerpster, Amy Butler.

Lacework

Deze ontwerpster is bekend door haar moderne, toegankelijke botanische, geometrische en romantische dessins. Amy's werk loopt uiteen van bedrukte stoffen en (woon)accessoires tot mode-items en handwerkproducten, welke wereldwijd worden verkocht.

 

Met deze samenwerking blijft Graham & Brown de continue uitdaging aan gaan om constant nieuw en inspirerend behang te ontwikkelen. Amy's unieke creativiteit laat zien dat zij er aan gewend is om met prints te werken. Haar groeiende naamsbekendheid is synoniem geworden aan duurzaamheid, kwaliteit en stijl.

Amy's eerste behangcollectie voor Graham & Brown, ontworpen in haar studio in Central Ohio, laar haar bezielend gebruik van kleur en royale toepassing van prints zien. Geïnspireerd door de natuur, mixt ze patronen om zo dessins te creëren die haar moderne aanpak reflecteren.

Amy Butler ontwierp exclusief voor Graham & Brown zes expressieve kleurenpaletten: Sunset, Field, Stone, Moss, Midnight en Ocean. Binnen ieder kleurenpalet zitten zes ontwerpen, die samen een collectie vormen van 36 bijzondere, opvallende dessins.

LACEWORK is een moderne variant van een folklore dessin, gecombineerd met delicate kanten accenten.

FIELD POPPIES heeft een luchtig spel van licht en donker, alsof je naar de top van een boom kijkt die gevuld is met bloesem. De bloemen hebben een mooie afmeting met fraaie dieptes en een beetje drama.

TEMPLE TULIPS is een moderne vertaling van een Rococo dessin met golvende lijnen waardoor een zacht organisch patroon ontstaat.

PASSION LILY gestileerde bloemklokjes omringd door een bladermotief vormen een damastachtig patroon.

MEMENTO is een uitbarsting van bloemen gebaseerd op de bloemdessins waar Amy mee opgegroeid is. Deze knipoog naar nostalgische bloemdessins wordt modern door de grote schaal en de frisse kleuren van het dessin.

GEORGIA bestaat uit vrolijke bloemenranken geïnspireerd op de katoenbloesem. Het karakteristieke gebruik van kleur geeft een zachte touch aan het dessin. Zo werd een subtiel streepeffect gecreëerd.

FOUNTAIN is een prachtig grafisch en ingetogen motief waarvoor Amy inspiratie heeft opgedaan tijdens haar reizen naar India en Indonesië. Door het motief uitvergroot toe te passen op de muur ontstaat er een dynamisch effect.

SUN AND MOON dit ontwerp doet Amy denken aan kleine zonnestralen, of een volle maan. Dit Art Deco-achtige dessin voegt een kleine, subtiele noot toe aan de gehele collectie, maar staat op zich zelf. Dit behang is perfect te combineren met andere dessins.

De collectie is geproduceerd in Engeland, gedrukt met een op water gebaseerde inkt op een FSC basis.

Afmeting: 10m x 52cm. Verkoopadviesprijs: € 26,95 inclusief btw. De Amy Butler collectie is te koop via de website van Graham & Brown.

Voor meer informatie: www.grahambrown.nl.

Publicatiedatum: 7 juli 2010

Reacties