Molentinten buitenolie

Een prachtige olie voor buiteninterieur, schuurtjes en terrassen. Ook de Molentinten buitenolie® van Cépé Producten is uiterst milieuvriendelijk met 0% VOS.

Molentinten buitenolie® - Cépé Producten

Duurzaamheid 3 tot 5 jaar!!! De molenlijn buitenolie is een gekleurde olie. De 'Molenlijn' bestaat uit 7 eigentijdse tinten vernoemd naar 7 bekende molens in Noord Holland, te weten;

- nr 400 wit    de Bleeke Dood  (stellingmolen te Zaandijk)
- nr 405  licht grijs  de Krijgsman  (stellingmolen te Oosterblokker)
- nr 410 donker grijs de Lastdrager  (grondzeiler te Hoogwoud)
- nr 415 kersen donker de Schoolmeester (stellingmolen te Westzaan)
- nr 420 bruin   de Oude Knegt  (grondzeiler te Akersloot)
- nr 425 zwart   de Zwarte Ruiter  (grondzeiler te Aalsmeer)
- nr 430 naturel  de Jonge Dirk (stellingmolen te Westzaan)

Milieuvriendelijke decoratieve olie speciaal ontwikkeld voor buitenshuis

Deze Molentinten buitenolie® is een transparante, vocht regulerende gekleurde olie op waterbasis. Deze olie is geschikt voor alle onbehandelde houtsoorten o.a. Teak, Meranti, bankirai etc. Dit product is uitermate geschikt voor reeds geïmpregneerd hout. De olie is anti-alg en schimmelwerend, waterafstotend, wordt niet glad, en is UV beschermend. Dit product is niet broei-gevoelig en heeft een duurzaamheid van 3 – 5 jaar.

De olie is gebruiksklaar en dekt in een keer. WEL GOED DOORROEREN. Je moet dit product dun aanbrengen met een kwast, doek of spons in de lengterichting van het hout. De olie dringt diep in het hout door waardoor de levensduur van uw hout aanmerkelijk wordt verlengd. Olie wel goed laten indrogen en mogelijk uitpoetsen.

Reinig je hout met een huishoud schoonmaakmiddel. Daarna eventueel ruw hout gladschuren en stofvrij maken. Daarna de olie in een dunne laag aanbrengen. Bij onderhoud hoef je alleen maar schoon te maken, eventueel ruw hout licht opschuren en olie eroverheen smeren.