Foto: bsf-g43280b53a_1280

Vaarwel, insecten! Zeg hallo tegen hordeuren

Er gaat niets boven het gevoel in je eigen huis te zijn, veilig voor de buitenwereld.

Marlies 30 November 2022

Maar soms valt dat gevoel van veiligheid in duigen als een ongewenste indringer zijn intrede doet in je huis: een insect. Insecten kunnen om verschillende redenen vervelend zijn. Ze kunnen onregelmatig rondvliegen, waardoor je het gevoel hebt dat je voortdurend het gevaar loopt een klap in je gezicht te krijgen. Ja, insecten zijn de vloek van veel huiseigenaren. Ze kruipen, vliegen en vermenigvuldigen zich als een gek. Maar maak je geen zorgen - hordeuren zijn er om de dag te redden! Lees verder om te leren waarom deze handige uitvindingen je ideale oplossing zijn om insecten uit je huis te houden 

Wat is een hordeur?

Een hordeur, ook wel vliegenhor genoemd van bijvoorbeeld Decoscreen.nl, is een deur met een hor die ontworpen is om insecten uit een huis te houden. Hordeuren zijn meestal gemaakt van metaal of glasvezel, en ze hebben een gaas dat klein genoeg is om insecten buiten te houden, maar groot genoeg om lucht door te laten. Veel hordeuren hebben ook een bodemafdichting die helpt om tocht buiten te houden, en sommige hebben zelfs een ingebouwde deur voor huisdieren. Hordeuren zijn een essentieel onderdeel om je huis insectenvrij te houden, en ze kunnen ook helpen om de luchtcirculatie te verbeteren en tocht te voorkomen.

Er zijn veel verschillende soorten hordeuren om uit te kiezen, dus het is belangrijk om er een te vinden die het beste bij je behoeften past. Als je een deur zoekt die voor ventilatie zorgt, maar insecten buiten houdt, dan is een traditionele hordeur een prima optie. 

Voordelen van hordeuren voor insecten 

Hordeuren voor insecten bieden een aantal moeilijk te overtreffen voordelen. Eerst en vooral houden deze deuren vervelende insecten buiten, terwijl ze toch frisse lucht binnenlaten. In tegenstelling tot traditionele houten of metalen deurkozijnen, die kleine kieren hebben waar insecten zich doorheen kunnen wringen, vormen hordeuren een ondoordringbare barrière tussen jou en de buitenlucht. Dit is geweldig nieuws voor wie wil genieten van een lekker zomerbriesje zonder last te hebben van een zwerm muggen of fruitvliegjes in huis. 

Een ander groot voordeel van hordeuren is hun duurzaamheid. Deze deuren zijn gemaakt van zware materialen die bestand zijn tegen slijtage, waardoor ze een uitstekende investering zijn voor iedereen die ongedierte langdurig uit zijn huis wil houden. En als je je zorgen maakt over de stijl, hoeft dat niet - hordeuren zijn er in verschillende stijlen en kleuren, zodat je er een kunt kiezen die perfect bij je voorkeuren past.

Waar kun je hordeuren plaatsen?

Er zijn veel plaatsen in je huis waar je hordeuren kunt installeren! De meest voor de hand liggende keuze is bij je ingangsdeuren, maar je kunt ze ook installeren bij terrasdeuren, garagedeuren en zelfs ramen. Inspiratie genoeg! Insectenhorren bieden een extra beschermingslaag tegen hinderlijk ongedierte en kunnen helpen je huis vrij te houden van ongedierte. Ze zijn gemakkelijk te installeren en te vinden bij de meeste bouwmarkten. Neem dus een stap om je huis dit seizoen insectenvrij te houden door een paar hordeuren te installeren!

Zo installeer je een hordeur

Het installeren van hordeuren in je huis is een geweldige manier om insecten buiten te houden en toch frisse lucht binnen te laten. Maar, hoe installeer je deze hordeuren eigenlijk? De meeste hordeuren zijn dus gemaakt van aluminium of glasvezel en worden geleverd in standaard maten die op maat gesneden kunnen worden voor je deurkozijn. Om een hordeur te installeren meet je eerst de opening van je deur op en snij je het scherm op maat. Gebruik vervolgens een mes om het frame van de deur te snijden op de plaats waar het scherm wordt bevestigd. Zorg ervoor dat je ongeveer een rand van 1/8 rond de rand van de opening laat. Dit houdt het scherm op zijn plaats. Gebruik vervolgens weerbestendig materiaal om de omtrek van de deur af te dichten. Bevestig tenslotte het scherm aan de deur met nietjes of plakband. Dat is alles! Met een paar eenvoudige gereedschappen en een beetje kennis kun je gemakkelijk hordeuren in je huis installeren.

Hordeuren zijn dus de perfecte oplossing voor huiseigenaren die op zoek zijn naar een effectieve manier om ongewenst ongedierte buiten te houden en toch te kunnen genieten van frisse lucht binnenshuis. Ze vormen niet alleen een barrière tegen insecten, ze gaan ook langer mee dan traditionele houten of metalen deurkozijnen en zijn er in verschillende stijlen en kleuren, zodat je ze naar behoefte kunt aanpassen. Bovendien is ze zelf installeren supermakkelijk! Wat wil je nog meer? Beveilig je huis vandaag nog met een gloednieuwe hordeur!

Reacties