Wie maakt trappen en hoe gaat dit in zijn werk?

Trappen worden gemaakt door professionals. Zij weten hoe je met het hout om moet gaan. Ontdek hier meer over en tevens over de verschillende stijlen.

Guido van Loon 12 Januari 2022

Je kunt een trap kopen op internet of langsgaan bij een trappenfabrikant. Ze allerlei verschillende figuurtjes en vormen in de trapleuningen maken. Dit maakt een trap vaak erg uniek. Er zijn ook verschillende stijlen trappen, hieronder lees je daar meer over. 

Welke stijlen kun je kiezen?

Iedere trap heeft zijn eigen unieke vorm of uitstraling. Dat komt omdat er ook veel mogelijk is. Een rechte trap, halfslagtrap, kwartslag trap, open trap of dichte trap. Dit zijn de standaard vormen die je kunt kiezen, deze zijn te koop bij een trappenfabrikant. In sommige gevallen kun je een trappenbedrijf inschakelen om een trap op maat te maken. Die kunnen een geheel eigen ontworpen trap voor je maken. De standaard trap stijlen staan hieronder uitgelegd:
Houten trappen: Deze trap is geheel van hout gemaakt en geeft een mooie natuurlijke en warm gevoel in huis. Doordat de trap van hout gemaakt is, kan deze ook in verschillende stijlen gemaakt worden als je kiest voor een trap op maat.
Klassieke trap: De klassieke trap geeft een echt klassieke uitstraling en overtreft vele andere trappen. De trap wordt vaak gekozen voor grote hallen waarin de trap goed zichtbaar is. De trap heeft vaak een combinatie van hout en staal. Tussen de trap en de leuning zitten vaak mooie spijlen in vormen of figuurtjes.
Moderne trap: Een moderne trap is te herkennen aan de strakke lijnen. Daarnaast wordt de trap veel gecombineerd met hout en zwart staal. 
Design trappen: Dit betekent eigenlijk bijzondere trappen. De trappen hebben vaak hele unieke uitstralingen en combinaties van materiaal. Bijvoorbeeld een trapleuning van glas gecombineerd met houten trede. Ook herken je de trappen doordat ze vaak een unieke vorm of afwerking hebben. Een trap waar je oog twee keer op zal vallen.

Zo zie je dat er genoeg keuze aan trappen zijn. Niet iedere trap past in elke ruimte, daarom is het verstandig om even contact op te nemen met een trappenbedrijf die je kan helpen bij het maken van een juiste keuze. Je kunt ook altijd je eigen ontwerp laten maken. Door de ruime keuze aan trappen zal er zeker wel een passende trap tussen zitten! 

Reacties