Foto: anti-slip-tape

Veiliger en stijlvoller wonen met antislip tape

Ben je al een van de gelukkigen, die nog nooit de hardheid van een traptrede heeft gevoeld, dan ken je tenminste een persoon voor wie dat niet geldt.

Uitglijden op een trap: het is een van de typische ongelukken-in-een-klein-hoekje. Het gebeurt plotseling, gaat razendsnel en de uitkomst is onvoorspelbaar. Maar ook hiervoor is een oplossing.

Antislip strip

Dergelijke ongelukken in huis kan je beter voorkomen dan genezen. Dit kan door het gebruik van een antislip trap. Struikelen en uitglijden wordt hiermee voorkomen, doordat er een profilering aan de bovenkant zit. Dit biedt weerstand als je de trap op- en afloopt. Het voordeel van een antislipstrip is dus dat je zonder gevaar de trap op en af kan lopen. Maar hoe krijg je deze rubberen strip bevestigd? Dit kan je laten doen door een professional, die met een freesmachine sleuven in je traptreden freest. Hier worden de strips dan in gedrukt. Een nadeel van het inhuren van een monteur zijn de kosten. Deze kunnen namelijk snel oplopen: tot wel honderden euro’s. De prijs is afhankelijk van het aantal trappen en traptreden.

Zelf klussen of niet?

Je kan er dus voor kiezen om op je vrije zaterdagmiddag zelf de strijd aan te gaan met je trap. Veel mensen zullen zich echter niet direct met een freesmachine bezig zien, wellicht door het hebben van twee linkerhanden. Daarom wijzen we je graag op een perfect alternatief: zelfklevende antislip tape. Deze vind je ook nog eens in verschillende fraaie kleuren. Het aanbrengen van zo een tape hoeft niet alleen functionele redenen te dienen. Het kan tevens een (betaalbare) stijlinjectie geven aan je trap.

Mocht je dus een of zelfs meerdere trappen veiliger willen maken, kan je dit geheel personaliseren. Bovendien zijn de prijzen hier lager dan wanneer je het laat monteren, hoewel je wellicht een paar extra materialen nodig hebt, zoals een aandrukroller. Zelfs met de aanschaf hiervan bespaar je flink in tegenstelling tot een montage door een professional.

Eenvoudig

Het bevestigen van zelfklevende antislipstrips is niet moeilijk. Er zijn ook instructievideo’s te vinden, waarin nog eens stap voor stap wordt uitgelegd hoe het precies moet. Bovendien zijn deze strips op verschillende materialen en in verschillende ruimtes te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan trappen van hout en steen, maar ook aan sauna’s en grotere ruimtes, zoals douches of kleedkamers.

Een ander, bijkomend voordeel is natuurlijk dat je deze strips weer kunt verwijderen, wat uiteraard lastig wordt bij strips die in je trap gefreesd zijn. Maak je huis dus veiliger door het gebruik van zelfklevende antislipstrips. Dit voorkomt beangstigende, maar vooral onnodige, valpartijen en het aanbrengen ervan is voor iedereen mogelijk!

Reacties