Smarthome-integratie met connected robotstofzuigers

Nieuwe Roomba®-robotstofzuigers zorgen moeiteloos voor een optimaal schoonmaakresultaat.

14 Juni 2018

iRobot Corp. (Nasdaq: IRBT), marktleider in huishoudrobots voor de consument, presenteert de nieuwe 600-serie (Roomba 671, 675 en 676). De robotstofzuigers maken het huis schoon zonder dat gebruikers daar zelf moeite voor hoeven te doen en zijn volledig connected voor smarthome-integratie.

De Roomba 671, 675 en 676 zijn compatibel met Alexa en Google Home. Via spraakbesturing kunnen gebruikers de stofzuigers starten, pauzeren en docken. Met de vernieuwde iRobot HOME-app kan de stofzuiger overal aangezet en ingepland worden voor nieuwe schoonmaaksessies. Ook toont de app waar de Roomba reinigt en geeft inzicht in de vuilste vloerdelen en schoonmaakprestaties. Wanneer taken zijn gestart en afgerond, stuurt de iRobot HOME-app automatisch een berichtje met een rapportage.

Schoon, slim en simpel

De robotstofzuigers hebben intelligente sensoren die de robot automatisch door de woning sturen. Ook onthoudt de Roomba waar hij zich bevindt en laadt hij zichzelf indien nodig tussendoor op om daarna het werk af te maken. De 600-serie staat bekend om de slimme navigatie. Ze kunnen moeiteloos onder een tafel met stoelen stofzuigen zonder dat ze komen vast te zitten. Het apparaat maakt zestig beslissingen per seconde, terwijl het onder meubels en rondom spullen navigeert. Allemaal met één druk op de smartphone, via een spraakcommando of de ‘clean’-knop op de stofzuiger.

Het 3-staps-reinigingssysteem met zijborstel voor reiniging in alle hoeken is speciaal ontworpen voor het losmaken, oppakken en opzuigen van stof en vuil van alle vloertypen. En doordat de twee grote borstels – een om vuil mee los te maken en een om het op te vegen – samenwerken, verwijderen ze snel en grondig het vuil, stof, haren en andere rommel van vloeren.

Extra focus op stoffige delen van het huis

Door de Dirt Detect™-technologie herkent en focust de robot bovendien automatisch op die delen van het huis, waar vaak veel vuil voorkomt. Bijvoorbeeld in de gang, de woonkamer en de keuken. Verder herkennen de nieuwe Roomba-stofzuigers de verschillende vloeroppervlakten en passen ze daar hun hoogte op aan. ?Daarnaast vermijden de robotstofzuigers door de Cliff Detect™-sensoren trappen en andere punten waar de stofzuiger van af zou kunnen vallen.

Geavanceerde Roomba-functies dichterbij dan ooit

“Connected robotstofzuigers zijn de nieuwe standaard”, zegt Colin Angle, voorzitter en CEO van iRobot. “Het schoonmaakresultaat wordt steeds beter. Roomba is het primaire stofzuigerproduct voor huishoudens met kinderen en dieren. Van afstand het huis schoonmaken is nog nooit zo makkelijk geweest. En de 600-serie maakt de geavanceerde Roomba-functies nu beter bereikbaard dan ooit. Met een prijs vanaf 349 euro is dit de meest complete robotstofzuiger in zijn segment op de markt.”

De nieuwe iRobot Roomba 600 serie is vanaf 20 juni verkrijgbaar via de bekende retailers zoals Bol.com en Coolbue.nl voor een adviesprijs van € 349,-.

Reacties