Foto: tado-Residential-IoT-Service-samenwerking-smart-home

tado° en Residential IoT Service gaan samenwerking aan op gebied van smart home

De slimme thermostaten van tado° en de intelligente diensten van Residential IoT Service, een dochteronderneming van Bosch, nog nauwer met elkaar verbonden.

tado°, één van de Europese leiders op het gebied van intelligent klimaatbeheer voor woningen, en Bosch’s dochteronderneming Residential IoT Service gaan intensiever samenwerken om de smart home-ervaring van hun gebruikers verder te verbeteren. Om Smart Heating samen nog verder door te ontwikkelen, zijn de verschillende tado°-oplossingen nu nog dieper geïntegreerd in de intelligente Bosch Services.

“We kijken ernaar uit om nog nauwer samen te werken met Bosch, Europa's grootste fabrikant van verwarmingssystemen en leverancier van een breed scala aan huishoudelijke elektronica, en zijn dochteronderneming Residential IoT Service”, zegt Christian Deilmann, mede-oprichter en CPO bij tado°. “Door de knowhow en jarenlange ervaring van beide bedrijven te combineren, kunnen we samen de smart home-ervaring van gebruikers verder optimaliseren en hen de best mogelijke resultaten bieden.”

"De lancering van Home Connect Plus in Nederland is een belangrijke stap voor ons. Vooral hier, waar de markt affiniteit heeft met slimme producten en openstaat voor nieuwe oplossingen, willen we het leven van veel gebruikers gemakkelijker maken door intelligente koppelingen, personalisatie en centrale besturing", zegt Lauri Pesonen, CEO van Residential IoT Services. "We zijn er trots op dat we veel sterke partners aan boord hebben voor deze strategisch belangrijke stap. Samenwerken we aan één groot doel: meer levenskwaliteit in het smart home brengen."

Gebruikers lopen vaak aan tegen ingewikkelde besturing van smart home-apparaten, veel verschillende apps van verschillende fabrikanten en een gebrek aan compatibiliteit. Als onderdeel van de samenwerking, wordt de slimme tado°-software voor verwarming en koeling geïntegreerd in de Home Connect Plus-app van de dochteronderneming van Bosch. Zo combineren tado° en Bosch’s dochteronderneming Residential IoT Service maximaal comfort en gebruiksgemak. De app is vanaf nu gratis beschikbaar in alle bekende app stores in Nederland.

Met tado° integreert Bosch een van de Europese marktleiders op het gebied van intelligent klimaatbeheer voor woningen in zijn smart home-app. De slimme thermostaten helpen gebruikers om hun woning zo comfortabel, voordelig en energiezuinig mogelijk te verwarmen of te koelen. Dankzij slimme skills zoals Geolocatie, Slim Schema, Open Raam Detectie, Klimaatcomfort, Aanpassing aan Weersvoorspellingen en Care & Protect om verwarmingsstoringen te voorkomen, kunnen gebruikers jaarlijks tot wel 22% besparen op hun gasrekening. Als gebruikers efficiënter omgaan met hun energieverbruik dan is dat niet alleen goed voor hun portemonnee, maar ook voor het milieu.

Reacties