Foto: 2022/Roomba-j7-robotstofzuiger.jpg

iRobot lanceert update voor Genius 4.0 Home Intelligence software

Updates omvatten commando’s voor Siri, de functie ‘niet storen’, en kleding- en handdoekdetectie voor Roomba j7-serie.

iRobot Corp. (NASDAQ: IRBT), een marktleider op het gebied van consumentenrobots, kondigt aan dat het is gestart met het uitrollen van de updates voor de iRobot Genius 4.0 Home Intelligence software bedoeld voor met Wi-Fi verbonden Roomba®-robotstofzuigers en Braava jet®-dweilrobots. Het bedrijf heeft de missie om schoonmaakervaringen te creëren die verder gaan dan alleen slim zijn. iRobot Genius 4.0 is de volgende stap in het transformatieproces van een slim naar een doordacht huis.

iRobot Genius 4.0 bevat updates die nieuwe functionaliteiten bieden, maar ook aanpassingsmogelijkheden en handige functies, zoals schoonmaakvoorkeuren per kamer, integratie van Siri-snelkoppelingen, vergrendeling voor kinderen en huisdieren en een “niet storen” functie. De update breidt ook de lijst met voorwerpen uit die de Roomba j-serie kan herkennen en vermijden. Zo herkent en vermijdt de Roomba nu ook kleding en handdoeken.

De iRobot Genius 4.0-update biedt deze doordachte schoonmaakzones-, spraak- en app-functies voor alle met Wi-Fi verbonden robots van iRobot:

- Elke kamer schoonmaken zoals jij dat wilt: Ieders huis is uniek, met kamers die verschillen qua grootte, vloerbedekking, meubels en intensiteit van gebruik. Gebruikers van robots met Imprint Smart Mapping hebben meer controle over hoe hun robot schoonmaakt met kamerspecifieke schoonmaakvoorkeuren. Wil je in de hal vol met schoenen een extra schoonmaakbeurt geven, maar de andere kamers snel laten schoonmaken? Geen probleem voor de Roomba! Wil je dat jouw Braava jet m6 meer reinigingsmiddel gebruikt in de keuken, maar niet in de hal? Dit behoort nu ook tot de mogelijkheden!
- Gebruik Siri om schoon te maken: Met ongeveer 600 ondersteunde Alexa®- en Google Assistant®-commando’s, waarmee het mogelijk is om met jouw stem opdracht te geven om bepaalde kamers en specifieke gebieden schoon te maken, breidt iRobot zijn spraakmogelijkheden verder uit met Siri. Je wil immers zelf kunnen bepalen hoe je met jouw robot communiceert en met Siri Shortcut Integration is dat mogelijk. Net als de bestaande Alexa®- of Google Assistant®-snelkoppelingen in de iRobot Home App, behoort Siri nu ook tot de mogelijkheden in de iRobot Home App. Wil je jouw hele huis stofzuigen? Bedenk zelf een zin en zeg bijvoorbeeld eenvoudig: "Hé Siri, kun je de Roomba vragen om overal te stofzuigen?".
- Nooit meer per ongeluk aanzetten: Heeft jouw hond ooit per ongeluk de robot aangezet? Of heeft een nieuwsgierig aagje misschien per ongeluk op de “Clean” -knop van de robot gedrukt? Dit probleem los je nu eenvoudig op met de Child & Pet Lock in de iRobot Home App, een optie die de fysieke "Clean"-knop van de Roomba en Braava tijdelijk uitschakelt. Na het activeren van deze optie, kun je de robots alleen nog bedienen via de iRobot Home App, zodat je niet meer snel een onbedoeld aangezette robot hoeft uit te zetten.
- Laat je nooit afleiden of wakker maken: Maak kennis met iRobot’s NAP-belofte (Never Awake People or Pets). Met de functie “Niet storen” kunnen klanten met de iRobot Home-app tijdvakken definiëren waarin de robot niet mag schoonmaken, bijvoorbeeld wanneer iemand slaapt of in een vergadering zit. Niet storen zorgt voor gemoedsrust en daarom zal de robot de rustige momenten in jouw leven respecteren. iRobot heeft deze functie inmiddels wereldwijd uitgerold naar bestaande klanten.
- Minder opruimen voordat je opruimt: De Roomba j7 en j7+ hebben sinds de introductie vorig jaar al drie miljoen objecten bij mensen thuis omzeild en kunnen nu ook kleding en handdoeken op de vloer detecteren en vermijden. Klanten kunnen erop vertrouwen dat de robot de klus klaart zonder dat ze kleding of handdoeken eerst hoeven op te pakken. Deze objecten zijn een uitbreiding van de visuele woordenschat van de Roomba j7 en j7+, die al schoenen, sokken, snoeren, koptelefoons en ongelukjes van huisdieren herkent en vermijdt. iRobot zal de Roomba j7-serie blijven updaten zodat de robots in staat zijn meer objecten te herkennen en te vermijden om zo de schoonmaakklus snel te klaren.

"Het aantrekkelijke van iRobot Genius is dat onze robots in de loop der tijd steeds slimmer worden en klanten steeds nieuwe mogelijkheden bieden om schoon te maken waar, wanneer en hoe zij dat willen", aldus Keith Hartsfield, Chief Product Officer bij iRobot. "Als iRobot nieuwe functies en gebruiksmogelijkheden ontwikkelt, worden deze updates automatisch en zonder kosten op de robots van de klanten geïnstalleerd. Vanaf het moment dat een klant een Roomba-robotstofzuiger of Braava jet-dweilrobot aanschaft, weet hij dat hij altijd kan profiteren van nieuwe functies en functionaliteiten. Ze krijgen ook een robot die harder voor ze werkt, zodat zij dat niet zelf hoeven te doen. Met tot nu toe meer dan 60 miljoen gepersonaliseerde aanbevelingen aan onze klanten hebben onze robots bewezen dat ze leren, rekening houden met behoeften en individuele schoonmaakschema's respecteren." 

Beschikbaarheid

iRobot zal alle iRobot Genius 4.0 software-updates tot eind juni 2022 wereldwijd uitrollen voor klanten met een Roomba en Braava jet die zijn verbonden met Wi-Fi, met uitzondering van Do Not Disturb, een functie die nu al wereldwijd beschikbaar is.

Voor meer informatie of vragen over de software-updates voor robots kun je de website bezoeken.

Reacties
Anderen bekeken ook