Hoe verbeter ik de uitstraling van mijn woning?

Het is belangrijk dat de plek waar je woont volledig naar wens is. Wanneer dit niet het geval is, kunnen bepaalde dingen je op lange termijn gaan storen.

Guido van Loon 15 Juni 2022

Je zult het vast wel herkennen. Denk aan een schilderij dat niet recht hangt, een kapstok die niet goed vast zit of bijvoorbeeld een wc bril die los zit. Komt dit scenario je bekend voor? Dan is dit artikel voor jou! We hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet om de uitstraling van een woning binnen no time te kunnen verbeteren!

Less is more

Een motto dat veelal herhaald wordt door interieurstylisten is het gezegde ‘less is more’. Wanneer je meer eenheid wilt creëren in een ruimte is het van belang dat je niet te veel laat zien, om de rust te bewaren. In dit geval zullen we een badkamer als voorbeeld nemen. Over het algemeen zien we dat mensen hun crèmes, potjes, flessen shampoo en andere producten verspreid over de wasbak in de badkamer hebben liggen. Een handige tip is dan ook om zoveel mogelijk binnen een ruimte weg te werken in kasten, lades of dozen. Zo kun je de rust bewaren en zal een ruimte er al snel ordelijk en goed uitzien.

Praktische oplossingen

Daarnaast liggen er in een badkamer vaak gebruikte handdoeken over de wasbak en de vieze kleren liggen er op de grond. Het eerste wat je kunt doen is natuurlijk opruimen. Toch kun je eerst beter nadenken over stappen die je kunt ondernemen om dit soort onnodige chaos te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een extra wasmand in de douche of het aanschaffen van een rek waaraan je gebruikte handdoeken op kunt hangen. Zo voorkom je dat het binnen korte tijd weer een rommeltje is. Probeer in iedere ruimte te zoeken naar passende oplossingen om rommel te vermijden.

Let op de details

Een ander aspect dat de uitstraling van een ruimte kan verstoren zijn de details. Wanneer je de details op orde hebt, dan zul je merken dat een ruimte er veel verzorgder uitziet. Denk bijvoorbeeld aan mooi afgewerkte plinten en architraven, boekenplanken zonder stof, een spiegel die recht hangt en planten die goed onderhouden zijn. We raden je dan ook aan om wekelijks een ronde te maken om dit soort kleine details op orde te stellen. Je zou een dergelijke routine toe kunnen voegen wanneer je gaat schoonmaken.

Reacties