Foto: 2022/gira-rookmelder-levens-redden.jpg

Gira rookmelders: hoogste kwaliteit om levens te redden

Rookmelders zijn vanaf 1 juli in iedere woning verplicht. Goed, want dit kan levens redden. Gira biedt hiervoor diverse oplossingen.

De rookmelders Basic Q, Dual Q en de draadloze rookmelder voldoen allen aan de hoogste (veiligheids)normen. De Q staat voor een geteste kwaliteit, lange levensduur en reductie van loos alarm bij verhoogde bestendigheid tegen (bijvoorbeeld externe invloeden). De dichtheid van fijne rookdeeltjes wordt gemeten en het alarm gaat af zodra deze de drempelwaarde overschreden wordt.

De Gira rookmelder Basic Q werkt met strooilichtmeting en reageert onmiddellijk bij gevaarlijke rookontwikkeling. Via een luide, pulserende alarmtoon (85 dB) en een rode led-lichtring wordt onmiddellijk alarm geslagen. Niet alleen functioneel, maar ook optisch is de Gira rookmelder Basic Q een goede oplossing. Het discrete ontwerp past in elke woonruimte.

De nieuwe Gira rookmelder Dual Q is uitgerust met twee detectiemethoden en is hierdoor bijzonder veilig. Het detecteert naast kleine rookdeeltjes ook hittebronnen. De warmte sensoren meten direct de temperatuurveranderingen in de kamer. Daarmee kunnen verschillende soorten branden, bijvoorbeeld een vloeistofbrand, sneller worden geregistreerd en betrouwbaar worden gedetecteerd. Deze rookmelder wordt niet afgeleid door dampen uit de keuken, stof of elektronische storingen.

De batterij van deze Gira rookmelders gaat tot 10 jaar mee (de wettelijk verplichte vervanging van elke rookmelder).

Meer informatie: www.gira.nl

Meer van Gira Nederland B.V.
Reacties