VELUX verhoogt standaard voor energie-efficiëntie in dakramen

Nieuwe glaseigenschappen zorgen in iedere situatie voor optimaal wooncomfort

10 Mei 2020

Alle VELUX dakramen zijn vanaf 1 mei standaard uitgevoerd met gelamineerde veiligheidsbeglazing. De energie-efficiënte beglazing is ontwikkeld om aan de behoeften van gebruikers en de nieuwste regelgeving te voldoen. Het nieuwe glasprogramma is bestand tegen extreme weersinvloeden, vermindert contactgeluid en is Uv-bestendig. Hiermee voldoen VELUX dakramen aan de aankomende BENG-eisen en wordt het risico op aansprakelijkstelling voor aannemers vanuit de aanstaande Wet Kwaliteitsborging Bouw tot een minimum beperkt.

State-of-the art glasprogramma

VELUX dakramen brengen al bijna 80 jaar daglicht en frisse lucht in gebouwen. Beglazing is een van de belangrijkste onderdelen van een dakraam en bepaalt voor een groot deel de prestaties ervan. Door het nieuwe glasprogramma zijn alle VELUX glaselementen vanaf nu standaard voorzien van vier premium eigenschappen. De folie van de gelamineerde binnenruit houdt het glas bijeen wat zekerheid en veiligheid biedt. Een geharde buitenruit maakt het glas nog beter bestand tegen impact van buitenaf, zoals extreme weersinvloeden. De geluidsreductie van regencontact wordt bereikt door een folie die het geluid van regendruppels met wel 25% vermindert en verzacht. Een speciaal Uv-filter voorkomt verkleuring van het interieur.

Energie-efficiënt en veilig

Door de luchtdichtheid van het dakraam en de hoge thermische isolatie van de beglazing kunnen VELUX dakramen meegenomen worden in de totale energietransitie van een woning. De geharde buitenruit en gelamineerde binnenruit zorgen voor een extra veilig product voor bewoners wat het risico op aansprakelijkstelling voor aannemers, vanuit de Wet Kwaliteitsborging Bouw die vanaf 1 januari 2021 gaat gelden, tot een minimum beperkt.

Lees meer over het nieuwe glasprogramma op: www.velux.nl/beglazing

Meer van VELUX Nederland B.V.
Reacties