Foto: 2015/Tips-kozijnen-aanschaffen.jpg

Tips bij het aanschaffen van kozijnen

De aanschaf van kozijnen is een kostbare klus waar je goed over na moet denken. Je wilt vooral geen miskoop doen en er zolang mogelijk plezier beleven.

Je kunt het je daarom niet permitteren om een vereerde keuze te maken. Waar let je op bij het kopen van kozijnen?

1. Laat je goed informeren

Voordat je kozijnen aanschaft, is het belangrijk dat je je goed laat informeren over de mogelijkheden. Kunststof kozijnen en metalen kozijnen zijn bijvoorbeeld onderhoudsvrij. Uiteraard heeft elk soort kozijn zijn voor- en nadelen. Laat je adviseren door een specialist zoals ramenfabriek Op ‘t Hoog.

2. Welk type beglazing kies je?

Het type beglazing speelt natuurlijk ook een rol bij je keuze. Kies je bijvoorbeeld voor enkel of dubbel glas? Tegenwoordig kiezen veel mensen voor HR++ glas. Hoewel je daar iets meer geld voor betaalt, levert dit op de lange termijn wel meer rendement op. Uiteindelijk betaalt zich dit altijd terug.

3. Kies voor de beste kwaliteits-prijsverhouding

Goede kozijnen hoeven niet altijd duur te zijn. Dealers die kozijnen inkopen, zijn bijvoorbeeld duurder dan bedrijven die zelf kozijnen produceren en monteren. Het is altijd slim om daarop te letten. Vraag daarom altijd offertes op, zodat je niet voor financiële verrassingen komt te staan.

4. Voldoen kozijnen aan de richtlijnen Politiekeurmerk Veilig Wonen?

Je kunt jezelf extra beveiligen tegen diefstal als de kozijnen voldoen aan de richtlijnen Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit betekent dat ze zijn voorzien van afsluitbare handgrepen. Ook de KOMO-nummers spelen daarin een belangrijke rol.

5. Vergelijk en maak een weloverwogen keuze

Probeer zoveel mogelijk de prijzen van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Kijk niet alleen naar het materiaal, maar ook naar de service en de garantie. Daarmee maak je een weloverwogen keuze waar je daadwerkelijk iets hebt.

Reacties