Foto: Alu Stratolo kozijn Profel aangepast

Terug van weggeweest: het stalen kozijn…in aluminium

Profel viert 70e verjaardag met ultraslanke aluminium versie van authentiek stalen kozijn

Met een nostalgische knipoog naar de 70e verjaardag brengt Profel het nieuwe Stratolo-kozijn. Het kozijn combineert de uitstraling van het authentieke stalen kozijn met de voordelen van aluminium. Wat direct opvalt, is het ultraslanke profiel.

Profel heeft niets aan het toeval overgelaten om het hedendaagse Stratolo-kozijn in aluminium de uitstraling te geven van een oud stalen kozijn. Zo is de kozijnvleugel afgewerkt met uiterst fijne schuine zijden waardoor het net lijkt alsof de stopverf van de oorspronkelijke stalen kozijnen zichtbaar is. Ook de typische glasverdelingen brengen de industriële look helemaal terug. Daarbij getuigt het ultraslanke, verfijnde en minimalistische design van écht vakmanschap.

Daarmee is de Stratolo bij uitstek een product om het 70-jarig bestaan van Profel te vieren. Het Belgisch-Limburgse familiebedrijf startte in 1948 met stalen kozijnen en pionierde in de jaren zestig met de productie van aluminium kozijnen. Vandaag biedt Profel kozijnen en deuren aan in aluminium, kunststof en hout.

Nostalgie met hedendaags comfort

Het slanke Stratolo-kozijn behoort tot de Recto80-serie en inspireert aannemers, ontwikkelaars, architecten én consumenten die een subtiel kozijnprofiel willen combineren met een strakke uitstraling. Deze elegante aluminium kozijnen worden steeds meer toegepast, zowel om effectief oude stalen kozijnen te vervangen als om klassieke en moderne woningen een charmante retrotoets te geven.

Het Stratolo-kozijn heeft een ingenieus binnenwerk en koppelt daardoor moeiteloos comfort aan veiligheid en duurzaamheid. Door de zeer goede isolatiewaardes leent het kozijn zich ook voor bijna-energieneutrale gebouwen (BENG). Het kozijn wordt standaard geleverd met dubbel glas, maar ook drievoudig glas is mogelijk. Profel biedt een brede waaier aan kleuroplossingen – van unikleur tot meerdere kleuren voor de binnen- en buitenzijde.

Enkele technische kenmerken:

  • ultraslank: kaderhoogte is 4,7 cm en zichtbare vleugelhoogte slechts 1,85 cm.
  • kruisverdelingen: aan de buitenzijde trapeziumvormig, aan de binnenzijde smal en vlak of trapeziumvormig
  • geen zichtbare rubbers, geen zichtbare afwatering, geen glaslatten
  • hoge isolatiewaarde
  • binnenwerk met 3 dichtingen voor optimale thermische en akoestische prestaties
  • 10 jaar fabrieksgarantie

 

Meer van Profel Kozijnen & Deuren
Reacties