Foto: 2017/Novoplast-polycarbonaat-plaat.jpg

Polycarbonaat platen als vervanging voor glas

Een serre met grote glazen puien ziet er prachtig uit en het zorgt voor ontzettend veel licht in de ruimte.

Ook glas in de tuin voor andere doeleinden zoals ramen in het tuinhuis, een windscherm of een glazen dakkoepel geven een extra dimensie. Helaas is het praktisch gezien minder handig. De kans dat je het glas beschadigd of zelfs volledig breekt is behoorlijk groot. Een alternatief zijn polycarbonaat platen, die niet alleen extra stevig zijn, maar ook inbraakwerend.

Scherven brengen niet altijd geluk

Het gebruik van glas is erg mooi, maar niet altijd even praktisch. Zeker wanneer je spelende kinderen thuis hebt zitten heb je snel in de gaten dat glas erg breukgevoelig is. Met een bal trappen ze de ramen van het tuinhuis of je serre in en met een houten stok die ze uit het bos hebben meegenomen slaan ze per ongelijk het windscherm aan diggelen. Daarnaast is een serre met grote glazen puien zeer aantrekkelijk voor inbrekers. Met een flinke tik tegen het glas staan ze zo binnen.

Kies voor stevige kunststof platen

Dit wil echter niet zeggen dat je jouw ideeën met het gebruik van glas volledig moet laten varen. Een uitstekende oplossing is de keuze voor polycarbonaat platen. Het is eigenlijk een kunststof plaat die er hetzelfde uitziet als glas. Echter is het velen malen sterker dan het glas dat normaal gebruikt wordt. Dit betekent dat als je het glas laat vervangen door de polycarbonaat platen, je geen verschil ziet. Bovendien hoef je niet meer bang te zijn als je kinderen in de tuin willen gaan voetballen. De platen zijn namelijk niet eens te breken met een tik van een hamer.

Bijkomende voordelen

Omdat de polycarbonaat platen zo sterk zijn, is het ook een uitstekende inbraakwerende oplossing. Investeer je in deze platen dan kan dat behoorlijke ellende besparen. De inbrekers komen je huis namelijk niet binnen waardoor je niet aan de slag hoeft met de verzekering en het vervangen van je waardevolle spullen. Een ander bijkomend voordeel is dat de platen onbrandbaar en zelfs brandwerend zijn. Op en top veilig dus.

Met platen van polycarbonaat creëer je dus een win-win situatie. Je kinderen kunnen zich volledig uitleven in de achtertuin en jij kunt genieten zonder zorgen genieten in je prachtige serre met grote glazen puien.

Reacties