Foto: Schuifpui-kunststof-profel

Meer licht en ruimte met een schuifpui op maat

Toen je jaren geleden jouw droomhuis kocht was je hartstikke gelukkig. Natuurlijk moest er wat gedaan worden, maar met een zomer was dat wel gefikst.

Echter ben je er nu wel achter dat je ieder jaar weer iets nieuws vindt wat aangepakt kan worden om je huis nóg perfecter te maken. Van nieuwe meubels tot een kleine aanbouw of een volledige verbouwing. En nu, tijdens de donkere wintermaanden merk je dat er niet voldoende licht naar binnen valt. Wat daaraan te doen? Het antwoord is simpel: overweeg eens om een schuifpui te plaatsen!

Voordelen van een schuifpui

Een ruime en heerlijk lichte woonkamer, wie wil dat nou niet? Met een schuifpui is dit gemakkelijker te realiseren dan je denkt. En ja, dit geldt ook voor woningen die niet gezegend zijn met een ruime woonkamer. Een schuifpui heeft grote glaspartijen waardoor er veel meer licht naar binnen valt en dit een ruimer gevoel geeft.
Daarnaast past een mooie schuifpui ook uitstekend bij de ‘Urban Jungle’ trend van 2017. Groen in en om het huis is in 2017 super hip. Met een schuifpui vormen je woonkamer en tuin eigenlijk één grote leefomgeving. Je creëert dus een natuurlijke verbinding tussen binnen en buiten. Helemaal lekker voor in de lente en zomer.

Welke schuifpui past bij jou?

Voldoende redenen om een mooie schuifpui te laten plaatsen lijkt ons. Ben je al overtuigd? Dan komt het moeilijkste gedeelte, want welke schuifpui past het beste bij jouw woning? We zetten drie opties voor je op een rij.

Een kunststof schuifpui

Een kunststof schuifpui is een uitstekende investering. Het is een budgetvriendelijke optie én je hebt er jarenlang geen omkijken naar. Kunststof heeft namelijk een lange levensduur en het materiaal is nagenoeg onderhoudsvrij. Met een vochtige doek en een zeepsopje is de kunststof schuifpui zo weer schoon. Bovendien heeft kunststof een hoge isolatiewaarde en is het zowel inbraak- als geluidswerend.
Een kunststof schuifpui kun je op maat laten maken. Hierbij krijg je de keuze uit diverse kleuren en modellen. Houd er wel rekening mee dat een kunststof schuifpui alleen kan openen door middel van een duorail-systeem, met een maximale opening van 4 meter.

Aluminium schuifpui

Een aluminium schuifpui is ontzettend sterk en duurzaam. Daardoor wel iets duurder, maar zeker een goede investering. Aluminium geeft een speciale, moderne uitstraling en heeft een lange levensduur. Net als een kunststof schuifpui is een aluminium schuifpui onderhoudsvrij en werkt het zeer isolerend en geluidwerend.
De maximale opening van een aluminium schuifpui is vrijwel onbeperkt. Bovendien kun je het op drie verschillende manieren laten plaatsen. Monorail, duorail en trirail. Én een aluminium schuifpui is verkrijgbaar in verschillende kleuren.<

Houten schuifpui

Heb je een oudere woning met een karakteristieke uitstraling? Dan staat een houten schuifpui zonder twijfel geweldig. Hout heeft een prachtige uitstraling, maar vergt wel wat onderhoud. Gelukkig niet meer zoveel als een aantal jaar terug. Je schuifpui is de eerste 8 tot 10 jaar onderhoudsvrij. En het hout zorgt voor een hoge isolatiewaarde en is geluidswerend.

De maximale opening van een houten schuifpui is altijd de helft van de totale breedte van de schuifpui, met een maximum van 5 meter. Met een duorail-systeem opent en sluit de schuifpui met het grootste gemak.
Het is aan jou de keuze welke schuifpui het beste bij jou en je woning past. Het is snel te plaatsten en betaalbaar. Zo creëer je dus in een handomdraai meer licht en ruimte in je woonkamer.

Reacties