Een kunststof schuifpui

Plannen om een nieuwe schuifpui aan te schaffen en twijfel je tussen hout en kunststof? Dan lees je hier over de mogelijkheden van een kunststof schuifpui.

Voordelen van kunststof schuifpui

Vroeger had een kunststof schuifpui namelijk niet echt een stijlvolle uitstraling en kon het nog weleens verkleuren. Toch werd er vaak voor gekozen doordat het onderhoudsvrij is, erg lang meegaat en daarbij isolerend, inbraakwerend en brandvertragend is. Er zijn dus veel voordelen en het goede nieuws is dat tegenwoordig kunststof niet meer van hout te onderscheiden is. Dit komt doordat de toplaag kan worden voorzien van een speciaal ontwikkelde folie in verschillende kleuren met houtstructuur. Je hebt nu dus de uitstraling van hout én de voordelen van kunststof.

Welk type kunststof schuifpui?

Je kunt kiezen uit kunststof schuifpuien voor kleinere en grotere oppervlakken met één of meer vaste gedeeltes en schuifgedeeltes. Je kunt ook zelf bepalen aan welke kant je de vaste of de schuivende delen wilt hebben. Voor grote glazen oppervlakken wordt meestal het Premidoor systeem gebruikt, zeer robuust en sterk isolerend. Voor kleinere schuifpuien wordt dan het voordelige Premiline systeem gebruikt. Aan de binnenzijde zit standaard een klink die je omhoog duwt, waarna je de deur eenvoudig opzij schuift. Gelaagd glas zorgt voor isolatie, stevigheid en veiligheid. Een kiepschuifpui hoort ook bij het assortiment, zodat je de bovenkant open kunt zetten én kunt schuiven.

Kunststof schuifpui zelf samenstellen

Een kunststof schuifpui zorgt voor een enorme hoeveelheid licht in de kamer, het huis wordt direct met de tuin verbonden én krijgt meerwaarde en een betere uitstraling. Kunststof is iets duurder dan hout, maar gaat veel langer mee en hoeft nooit geverfd te worden. Ook maak je het gemakkelijk schoon met een natte doek. Je bent nog voordeliger uit, zonder aan kwaliteit in te boeten, door zelf je kunststof schuifpui op maat te bestellen bij Creon Kozijnen en zelf te monteren met de technische aanwijzingen op de website. Je vult de maten in, de gewenste kleur, het type glas (dubbellaags glas wordt sterk aanbevolen), de draairichting en of je eventueel een ventilatierooster of hordeur wilt. Met vragen kun je uiteraard terecht en wanneer je iets anders of extra's wilt, laat je een aangepaste offerte maken. Handig en voordelig!

Profielfoto van Creon Kozijnen
Creon Kozijnen
Sluisweg 2B, 3371 EV Hardinxveld-Giessendam