Foto: 2016/kunststof-kozijnen-alku-3.jpg

Kozijnen en dubbel glas in uw woonhuis

Kijk eens om u heen in uw eigen droomhuis. Wat zijn dan de belangrijke zaken die het plaatsje compleet maken?

Natuurlijk! Het zijn natuurlijk de ramen. Een raam speelt namelijk een essentiële rol uw eigen woning. Ideale ramen hebben dan ook een modern design, uiterst sterke kozijnen en vooral optimaal isolerend glas bezitten.

Ramen die optimaal isoleren

Uw moderne droomhuis kan natuurlijk niet bestaan zonder de toevoeging van mooie en vooral goed isolerende ramen daarin te plaatsen. Het is daarom van groot belang om hier eens goed over na te denken. Het materiaal van de kozijnen en hierna het glas dat erin wordt geplaatst zal namelijk een belangrijke aanvulling zijn. Wilt u bijvoorbeeld comfortabel wonen? En misschien daarnaast ook nog van lage energiekosten profiteren? Kies dan zeker voor optimaal isolerende ramen!

Isolatieglas, wat is dat?

Tegenwoordig worden de nieuwe ramen in Nederland standaard uitgerust met HR++ isolatieglas. Deze gloednieuwe kozijnen zijn hier natuurlijk uit opgebouwd. HR++ bestaat uit een tweetal glasplaten met hiertussen een kleine ruimte. Deze is opgevuld met speciaal dat zowel kou als warmte weerkaatst. Hierdoor is het mogelijk om de temperatuur in en buiten uw woning niet met elkaar te laten mengen. Uw huis blijft daardoor beter op temperatuur en kou wordt vanzelfsprekend buiten gehouden. De meest moderne variant heeft als grote voordeel dat u jaarlijks veel geld zult besparen op stookkosten.

Zijn uw kozijnen reeds geschikt voor de aanpassing?

Indien u kiest om uw droomhuis te verrijken met isolatieklas, dan is het mogelijk om dit glaswerk in uw huidige kozijn te vervangen met HR++ of dubbel glas. Het wordt aangeraden om voorafgaand een expert in te schakelen. Hij zal uw kozijn beoordelen op sterkte en biedt de mogelijkheden die voor uw openliggen. De reden hiervoor is de zwaarte en dikte van het nieuwe glas. Aangezien hierin veranderingen in plaatsvinden is het belangrijk om eerst te kijken of uw kozijn reeds bestemd is tegen deze veranderingen.

Laat u de kozijnen vervangen?

Na beoordeling van een expert kan het voorkomen dat uw kozijnen niet geschikt blijken te zijn voor isolerend glas. Of misschien zijn de kosten zodanig dat het plaatsen van een nieuw kozijn aantrekkelijker wordt. U kunt in dit geval de overweging nemen om een kozijn geheel te laten vervangen. Wees niet bang want een nieuw kozijn biedt nog veel meer voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de veiligheid van uw woning die hierdoor aanzien zal verhogen. Daarnaast is het nu ook mogelijk om uw droomhuis aanzienlijk te veranderen en een eigen smaak hierin tot leven te brengen.

Eindeloos veel mogelijkheden

In Nederland wint het kunststof kozijn nog altijd in populariteit. Het is immers onderhoudsarm en op het gebied van isolatie scoort hij hoog. U kunt overigens alle kanten op met deze kozijnen. Kunststof kozijnen zijn er in verschillende prijzen, soorten en maten. Zowel klassieke als moderne modellen zijn te vinden en bovendien zorgen aluminium kozijnen ook nog eens voor een strakke uitstraling van uw woning. Ook aluminium is onderhoudsarm en bovendien kras bestendig. Een strakke look gewenst? Kies dan stalen kozijnen. Ze zijn niet alleen zeer sterk en kunnen hierdoor grootschalige glasoppervlakten dragen, maar dragen ook bij aan die zolang gewenste strakke uitstraling. Natuurlijk zijn er ook natuurlijke opties of juist authentieke uitstralingen verkrijgbaar. Hout maakt het allemaal mogelijk. Het materiaal is eenvoudig te bewerken en wanneer de kleur u niet meer aanstaat, is dit eenvoudig te veranderen. Kortom voor iedere smaak wat wils!

Reacties