Foto: 2017-11/kunststof-kozijn.jpg

4 te gekke voordelen van kunststof

Het beeld van kunststof kozijnen met van die platte profielen van lelijk, wit plastic, is al lang achterhaald.

De kunststof kozijn is juist een interessante investering. Op alle vlakken. Kunststof is namelijk onderhouds- en prijsvriendelijk en super isolerend. Daarnaast kun je kiezen uit veel verschillende stijlen, vormen en kleuren. Je kunt het design perfect afstemmen op je woning en interieur. Alles is mogelijk. Een volwaardig alternatief voor aluminium en hout dus. Vier voordelen op een rij.

1. Eenvoud in onderhoud

Kunststof kozijnen zijn eenvoudig in onderhoud. Als je ze tweemaal per jaar schoonmaakt met een zeepsopje, ben je er al van verzekerd dat ze tientallen (tot wel vijftig) jaren stralend meegaan. Spoel ze van te voren even af met een tuinslang om krassen van zandkorrels te voorkomen tijdens het schoonmaken. En je hebt er maar een paar druppels neutraal schoonmaakmiddel per vijf liter voor nodig. Mooie voordelen ten opzichte van hout: je hoeft ze niet te schilderen en kunststof rot niet.

2. Lekker warm en besparen maar

Kunststof kozijnen zijn duurzamer (met een lagere U-waarde) dan hout en aluminium. Gemiddeld tussen de 1 en 2,0 W/m2k ten opzichte van 2,4 W/m2k voor hout en tot 2,7 W/m2k voor aluminium. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie. Kunststof kozijnen houden naast geluid ook wind en regen tegen. De vochtwerende karaktereigenschap van kunststof is wel zo prettig in ons koude kikkerlandje. Je houdt het heerlijk warm binnen. En je bespaart er ook nog honderden euro's per jaar mee.

3. Je kunt het zo gek niet bedenken. Alles is mogelijk.

Met kunststof kun je letterlijk alle kanten op. Je kunt kiezen voor een landelijke, klassieke of moderne stijl. Qua vorm is er veel mogelijk: inzethoeken, ronde of ovale kozijnen, kruisverdelingen en gebogen, schuine of strakke lijnen. En je kunt ze ook nog eens laten maken in elke kleur die jij wenst. Zo weet je zeker dat het kozijn past bij jouw stijl.

4. Houtimitatie of slimme aluminiumcombinatie

Ok, wil je dan toch nog graag hout of aluminium omdat je het gewoon mooier vindt? Maar zonder er teveel geld aan uit te geven? Overweeg dan een kunststof kozijn met houtimitatie die niet van echt hout te onderscheiden is. Zo heb je wel de warme uitstraling van hout, maar er zijn geen bomen voor gekapt en het rot niet. Of kies voor een slimme combinatie van aluminium aan de buitenkant voor elegantie en kunststof aan de binnenkant voor de isolatie en in de kleur die jij mooi vindt. Zo heb je het beste van twee werelden.

Reacties