Je houten kozijnen als nieuw met een likje verf?

We zijn het erover eens: geen enkel materiaal kan je huis dezelfde warme uitstraling geven als houten kozijnen.

Heb je dus een huis gekocht met oude houten kozijnen, dan wil je waarschijnlijk diezelfde charmante look bewaren. Maar kies je dan voor nieuwe kozijnen of probeer je de oude kozijnen nieuw leven in te blazen met een likje verf?

Safety first

Behalve hun warme en authentieke uitstraling, staan houten kozijnen ook bekend om hun onderhoud. Toegegeven, een houten kozijn vraagt iets meer onderhoud dan een exemplaar in een ander materiaal. Maar bij Belisol denken we vooruit om het onderhoud toch enigszins te beperken. Met een milieuvriendelijk beschermingsproduct behandelen we onze houten kozijnen tegen uv-straling, insecten, vocht en extreme weersomstandigheden.

Toch blijft het slim om je houten kozijnen geregeld op een onderhoudsbeurt te trakteren. Schilderen, oliën, vernissen of lakken, het kitwerk vervangen. Er komt wel wat bij kijken.

Oude kozijnen, yay or nay?

Afbladderende verf, een minder fris kleurtje, verminderde stevigheid en isolatie. Oude houten kozijnen kunnen hun leeftijd niet verbergen. Hoor je het verkeer tot in de woonkamer, krijg je jouw woning lastig opgewarmd of is het een koud kunstje voor ongewenste gasten om binnen te breken? Dan volstaat enkel een likje verf niet meer, dan is het tijd voor nieuwe kozijnen!

Waarom nieuwe kozijnen?

Kiezen voor nieuwe kozijnen is natuurlijk een investering. Maar vergis je niet: oudere houten kozijnen kosten je op termijn ook geld. Bovendien brengen nieuwe kozijnen veel voordelen met zich mee:
- Frisse look
- Minder onderhoud
- Energiebesparing
- Minder lawaaihinder
- Verhoogde veiligheid

Advies nodig over (houten) kozijnen?

Neem contact op met een Belisol-adviseur of maak een afspraak bij u thuis via www.belisol.nl . https://belisol.nlNeem contact op met een Belisol-adviseur of maak een afspraak bij u thuis via www.belisol.nl