Een duurzaam lichtpaleis

Voor Pim en Miriam stonden licht, duurzaamheid en ruimtegevoel bovenaan hun wensenlijstje toen ze besloten om een nieuw renovatie-avontuur aan te gaan.

Pim en Miriam hadden al veel ervaring met het renoveren van woningen. Na twee eerdere projecten pakten ze dit Haarlemse huis uit de jaren zestig grondig aan Een ware bron van inspiratie als je ook besluit om je woning te verduurzamen.

Belisol als duurzame partner

Tijdens het selecteren van een geschikte partner om hun lichtpaleis te realiseren, kwamen ze al snel uit op Belisol voor de kozijnen en deuren. Pim: “Belisol was voor ons een logische keuze. Hun visie, producten, adviezen en deskundigheid sloten perfect aan op onze wensen.” Het grote antracietkleurige aluminium raam aan de achterzijde van het huis laat direct het bijzondere karakter van het huis zien. Dit Belisol-raam verspreidt zich over zowel de eerste als de tweede verdieping en is 8 meter lang. Er zijn vier verticale delen met telkens vier horizontale verdelingen. Het raam zuigt als het ware het daglicht naar binnen. Hier komt licht, duurzaamheid en ruimtegevoel perfect samen.

Buiten met binnen verbinden

Pim: “Er ligt overal vloerverwarming, maar door de optimale isolatie en de vele ramen hoeven we amper de verwarming aan te zetten. Zodra de zon nog maar een beetje naar binnen schijnt, warmt het helemaal op. Mijn vrouw zegt bijna elke dag dat ze er helemaal happy van wordt.”

Het immens grote raampartij maakt het buitengevoel helemaal compleet. Miriam: “Je ziet de seizoenen dag na dag langzaam veranderen. En zodra het mooi weer is, schuiven we de ramen helemaal open. Zo wordt binnen meteen een beetje buiten en omgekeerd.”

Belisol-subsidie

Overweeg je ook om energiebesparende werkzaamheden uit te laten voeren aan je woning? Belisol draagt van alle kozijnen en deuren aanbieders in Nederland het meeste bij aan iedere duurzame m2 van je woning. Met de Belisol-subsidie bespaar je nu zelfs tot € 3.000,- op de aanschaf van nieuwe kozijnen en deuren.

Benieuwd wat Belisol voor jouw situatie kan betekenen? Lees hier alles over de Belisol-subsidie. Praat je liever rechtstreeks met een expert over de verschillende mogelijkheden? Maak eenvoudig een afspraak op belisol.nl of vraag advies aan een Belisol-adviseur bij jou in de buurt;