Foto: Sleutel

Nooit meer naar je sleutels zoeken dankzij smart locks

Hoe gaat zo’n smart lock in zijn werk?

Shakira 06 November 2023

Ben jij het zat om steeds naar je sleutels te moeten zoeken? Heb je al vier keer je tas op zijn kop gehad om er vervolgens achter te komen dat de sleutels in je jaszak zitten? Dan is een smartlock waarschijnlijk een hele goede keuze voor jou. Met een smartlock hoef je namelijk niet meer op zoek naar je sleutels, je kunt dit slot namelijk openen met je smartphone. Het is namelijk een elektronisch slot die je kunt bedienen via je telefoon. Je hebt dus geen fysieke sleutel meer nodig, dat is handig!

Hoe gaat zo’n smart lock in zijn werk?

Het is heel gemakkelijk om een smart lock te openen via je telefoon. Je kunt deze namelijk in een paar klikken openen, zelfs als je niet fysiek aanwezig bent. Dit is handig wanneer er bijvoorbeeld iemand voor de deur staat die naar binnen moet, een familielid of bijvoorbeeld de schoonmaakster. In dat laatste geval is het extra handig: je hoeft namelijk geen huissleutel te kopiëren om vervolgens aan de schoonmaakster mee te geven. Dat kan namelijk een onbehaaglijk gevoel geven. Je hoeft ook geen huissleutel uit te lenen als iemand op jouw woning past omdat jij een weekend weg bent, bijvoorbeeld. Deze digitale toegang brengt je niets anders dan gemak. Een smart lock wordt aan de binnenkant van de deur gemonteerd, dus je ziet aan de buitenkant niet dat het een elektronisch slot is. Het wordt namelijk op de bestaande cilinder gelijmd.

Zijn zulke smart locks wel veilig?

Misschien ben je bang dat zulke smart locks niet veilig zijn, maar niets is minder waar. Deze digitale sloten maken gebruik van goede beveiligingsmechanismen waardoor alleen de juiste personen toegang hebben tot de deur. Je ontvangt daarnaast altijd live melding op je telefoon, zodat je altijd op de hoogte bent als er iemand je huis of pand ingaat. Zo’n smart lock kan namelijk ook heel goed zakelijk gebruikt worden als je een kantoor hebt waar meerdere medewerkers naar binnen moeten. Op die manier houd je de controle in handen en zie je welke personen er op welk moment in jouw huis of kantoor zijn. Als je je telefoon bent vergeten en je hebt een paniekfunctie erop zitten, dan kun je het slot ook gewoon open maken met een sleutel.

Wat zijn de voordelen van een smart lock?

Er zitten meerdere voordelen aan zo’n digitaal slot. Een van die voordelen is dat je toegang kunt verlenen aan jezelf én aan anderen zonder sleutels. Je hoeft dus nooit bang te zijn om sleutels uit te lenen en je kunt deze ook niet meer kwijtraken. Als je een weekend weg bent, kan de huizenoppas gewoon naar binnen. Het slot is makkelijk te integreren met je telefoon. Daarnaast zitten er meerdere veiligheidsfuncties op, onder andere een voor een automatische vergrendeling. Je krijgt daarnaast ook dag en nacht live updates en meldingen op je telefoon, zodat je goed de controle kunt houden op je woning of kantoorpand.

Reacties