Foto: 2022/bold-smart-lock-slot.jpeg

Een smartlock op de deur? Dit zijn de voor- en nadelen

In dit artikel gaan wij dieper in op de voor- en nadelen van smartlocks. Ontdek waarom het zeker aan te raden is om voor een smartlock op de deur te kiezen.

Guido van Loon

De voor- en nadelen van smartlocks

Heb je er al eens aan gedacht om een Bold smart lock aan te schaffen? Smartlocks zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden als beveiliging. En dat is niet zonder reden zo, want deze sloten hebben een aantal aantrekkelijke voordelen te bieden. Welke voordelen dit precies zijn? In dit artikel gaan wij dieper in op de voor- en nadelen van smartlocks. Lees snel verder en ontdek waarom het zeker aan te raden is om voor een smartlock op de deur te kiezen.

Smartlocks: de voordelen

Een groot voordeel van smartlocks is dat je niet langer een fysieke sleutel hoeft te gebruiken. Zo hebben jijzelf als je partner en eventuele kinderen dus geen normale sleutel meer nodig. Daar waar de sleutel eerst onder de deurmat, in de bloempot of ergens anders gelegd moest worden, is dit nu niet meer nodig. Kinderen kunnen de woning gewoon in via het cijferslot op de deur. Hierdoor kunnen je kinderen dus makkelijker binnenkomen. Ook heeft een smartlock als bijkomend voordeel dat de kans kleiner is dat er schade aan het slot ontstaat. De sleutel kan namelijk niet afbreken. Daarbij zal je ook niet snel te maken hebben met vorstschade. Al deze problemen van fysieke sleutels zijn met een smartlock dan ook ten einde.

Smartlocks: de nadelen

Smartlocks hebben echter wel een nadeel. Zo kan het namelijk zo zijn dat de code van het cijferslot vergeten wordt. Bij senioren en kinderen kan hier nogal eens sprake van zijn, omdat het soms lastiger voor ze is om codes te onthouden. Ook hebben hele jonge kinderen en veel ouderen geen smartphone om de deur alsnog mee te openen. Bij deze groepen kan een cilinderslot een meer veilige keuze zijn, omdat hiervan niet de code vergeten kan worden en je zo toch toegang krijgt tot de voordeur.

Conclusie

Een smartlock is een van de beste vormen van beveiliging voor de voordeur van dit moment. Zo heb je er geen fysieke sleutel meer voor nodig en kan dit slot dus ook niet breken. Tevens kan het slot ook niet bevriezen in de koudere wintermaanden, wat het tot een zeer sterk slot maakt. Echter kan het voor ouderen en kleine kinderen minder geschikt zijn en dien je hier wel over na te denken voordat je een smartlock koopt. Bekijk ook eens de website boldsmartlock.com voor meer informatie over de smartlock.

Reacties