Profielfoto van Techcomlight | Dé daglichtprofessional
Techcomlight | Dé daglichtprofessional
Veldhuizerweg 12, 6741 HH Lunteren
maandag
08:00 - 17:00
dinsdag
08:00 - 17:00
woensdag
08:00 - 17:00
donderdag
08:00 - 17:00
vrijdag
08:00 - 17:00
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Thuiswerken in de basis op orde, maar hoe zit het met het licht?

Flexibel zijn met thuiswerken wordt steeds belangrijker waarbij de juiste inrichting van je thuiswerkplek cruciaal is.

Flexibel zijn met thuiswerken wordt steeds belangrijker waarbij de juiste inrichting van je thuiswerkplek cruciaal is. Vast nog niet aan gedacht, maar de verlichting thuis is vaak heel anders dan op kantoor. De norm voor goed werklicht is 500 lux (de sterkte van het licht op jouw werkvlak). Hiermee kun je je goed concentreren en zijn de contrasten tussen jouw scherm en omgeving niet te groot. Vanuit de Arbo wetgeving is het volgende gesteld: “Op arbeidsplaatsen komt, voor zover mogelijk, voldoende daglicht binnen en zijn voldoende voorzieningen
voor kunstverlichting aanwezig”.

Thuis hebben we vaak vooral sfeerlicht en de lichtsterkte hiervan komt vaak niet hoger dan 200 lux! De meeste kamers hebben spotjes of 1 lamp in het midden van de kamer, waardoor je meestal in je eigen schaduw werkt of zo’n lastige lichtvlek in je scherm ziet.

Wat betekent dit voor jouw gezondheid?

- Geïrriteerde ogen
- Droge ogen
- Spanningshoofdpijn
- Concentratieproblemen
- Slecht slapen

Onvoldoende licht en vooral daglicht doet dus heel veel en op de lange termijn komen hier serieuze klachten uit voort. De volgende maatregelen uit de Arbo regelgeving zorgen ervoor dat werknemers voldoende licht op het werk hebben en er geen hinder van ondervinden:

Plaats werkplekken dichter bij het raam als er klachten over te weinig licht zijn en plaats ze verder van het raam af als er juist klachten zijn over spiegeling en verblinding door te veel daglicht.
Stel beeldschermwerkplekken zo op dat de kijkrichting parallel is aan het raam. Hierdoor kijkt men niet tegen het daglicht in (als het gezicht richting het raam gekeerd is) en valt het daglicht niet op het scherm (als de rug richting het raam gekeerd is).
Zorg in geval van beeldschermwerk voor geschikte zonwering die spiegelend daglicht kan tegenhouden. Voorbeelden zijn zonneschermen, jaloezieën en getint glas. Fuente big bass splash juego gratis
Las voldoende rustpauzes in bij werkzaamheden zonder veel daglicht en/of maak een kleine wandeling tussen door.
Maar als beste oplossing kun je altijd Techcomlight: dé daglichtprofessional inschakelen die uw thuiswerkplek voorziet van het juiste daglicht!

Neem ook voor andere vragen contact met ons op.