Solatube combineert daglicht en kunstlicht in één

Er zijn altijd momenten waarop meer licht gewenst wordt dan het aanwezige daglicht, bijvoorbeeld op donkere winterdagen of wanneer het gaat schemeren.

30 September 2018

Deze donkere periodes zijn altijd merkbaar in een woning. Bedrijven willen hier op in spelen met de meest energiezuinige oplossingen; beter voor het milieu en voor de portemonnee. Inspelend op die vraag uit de markt, biedt Solatube de combinatie van daglicht en ledlicht uit één en hetzelfde systeem aan.

Verlichting is nu eenmaal een hoge kostenpost. Om kosten te reduceren maakt de Solatube daglichtbuis het mogelijk om overdag kunstlicht te vervangen door daglicht. De koppeling met ledlampen wordt gemaakt door een lichtarmatuuur of door de meer geavanceerde optie TechLED. Deze twee optionele onderdelen zorgen ervoor dat ruimtes zowel overdag als ’s avonds verlicht worden op een duurzame en energiezuinige manier.

Aanvullen met kunstverlichting

Daglicht en kunstlicht kunnen gemakkelijk samen worden geïntegreerd in één daglichtsysteem. De verlichtingsarmatuur kan namelijk in de daglichtbuis worden geplaatst. De Solatube TechLED is een kunstlichtsysteem, werkend op basis van een licht- en bewegingssensor. Met deze combinatie ontstaat er een automatisch daglicht- en ledlichtsysteem om op ieder moment van de dag een gelijkmatig lichtniveau te hebben. Met slechts één armatuur aan het plafond zorgt dit voor een strakke, fraaie en functionele afwerking in huis.

Voor meer informatie, kijk eens op de website van Solatube Home.

Reacties