Foto: press_2013//velux-dag-licht-koepel.jpg

VELUX daglichtkoepel wint energie innovatieprijs

De VELUX daglichtkoepel heeft ??n van de meest prestigieuze energieprijzen van Oostenrijk gewonnen; de EnergieGenie prijs 2009 voor innovatieve, energiezuinige producten voor nieuwbouw- en renovatieprojecten.

De VELUX daglichtkoepel heeft ??n van de meest prestigieuze energieprijzen van Oostenrijk gewonnen; de EnergieGenie prijs 2009 voor innovatieve, energiezuinige producten voor nieuwbouw- en renovatieprojecten. habitos.be.msn.com

De prijs is een initiatief van de Oostenrijkse regering en is uitgereikt door de Minister van Milieu. De VELUX daglichtkoepel kreeg de prijs omdat het de lichtkoepel is met de hoogste thermische isolatie. Daarnaast is het de eerste lichtkoepel die een koepel combineert met een HR++ veiligheidsglaselement, een elektrisch bedieningssysteem en perfect passende raamdecoratie. "Wij zijn zeer verheugd dat onze inspanningen om een energie-efficiënte daglichtoplossing te ontwikkelen met deze speciale prijs zijn erkend," zegt Michel Kalis, Commercieel Directeur van VELUX Nederland.

Betere thermische isolatie

De belangrijkste innovatie van de VELUX daglichtkoepel is de combinatie van een acrylaat lichtkoepel met daar direct onder een HR++ veiligheidsglaselement. Hierdoor ontstaat een thermische isolatielaag die de VELUX daglichtkoepel een tot wel 63% hogere isolatiewaarde oplevert dan standaard lichtkoepels. Deze prestatie was één van de belangrijkste redenen van de jury voor het toekennen van deze prijs. De daglichtkoepel is leverbaar in een elektrisch ventilerende of vaste uitvoering, allebei leverbaar met een transparante of opaalkleurige koepel.

Geluidsreducerend

De hybride opbouw van de koepel in combinatie met de HR++ veiligheidsbeglazing voldoet aan alle belangrijke veiligheidsvoorschriften. Daarnaast zorgt het voor een aanzienlijke vermindering van contactgeluiden, namelijk 15 tot 18 dB minder dan bij de huidige standaardoplossingen. Bovendien is de vaste VELUX daglichtkoepel door deze hybride opbouw beter beveiligd tegen inbraak. Daarmee is de daglichtkoepel de eerste die tegemoet komt aan de eisen van het BouwBesluit.

Elektrische raamdecoratie

De daglichtkoepel is de enige koepel in de markt met een aftimmergroef voor een naadloze aansluiting met het plafond. Bovendien kan, in tegenstelling tot bij standaard koepels, op de VELUX daglichtkoepel eenvoudig een elektrisch bedienbaar VELUX plissé gordijn worden aangesloten om de lichtinval te reguleren.

Zowel het plissé gordijn als de ventilerende daglichtkoepel INTEGRA® kan op afstand worden geopend om de ruimte eveneens te voorzien van frisse lucht. Door het intelligente io-homecontrol® systeem kan de koepel, zonder zichtbare motor, elektrisch worden geopend en wordt de gewenste ventilatiestand ingesteld met een volledig programmeerbare afstandsbediening. Bovendien is de daglichtkoepel INTEGRA® voorzien van een regensensor, zodat de koepel automatisch sluit bij de eerste regendruppels. De daglichtkoepel is toepasbaar op daken met een hellingshoek van 0 tot 15 graden en verkrijgbaar in 6 verschillende standaard koepelafmetingen met 10 jaar standaard VELUX fabrieksgarantie. Ook wordt de daglichtkoepel geleverd met CE-label.

Over VELUX

VELUX zorgt voor een aangenamere leefomgeving onder het dak door deze te voorzien van daglicht en frisse lucht. Naast een ruim aanbod van dakvensters en daglichtsystemen voor hellende daken biedt VELUX oplossingen voor platte daken. Het assortiment van VELUX bestaat bovendien uit vele typen raamdecoratie, buitenzonweringen, rolluiken, intelligente op afstand bedienbare producten en producten aangestuurd door zonne-energie.

VELUX ziet het als een belangrijke taak om oplossingen te bieden voor de wereldwijde roep om het energieverbruik terug te dringen. Daarom investeert VELUX uitgebreid in producten die hieraan kunnen bijdragen. Voorbeelden hiervan zijn het Energiebalans dakvenster, drielaagse beglazing en de ontwikkeling van visualisatie- en berekeningsprogramma?s. In zes modelwoningen in het Model Home 2020 project laat VELUX concreet zien hoe gebouwen energieneutraal en energieproducerend kunnen worden gebouwd. VELUX bezit productievestigingen in tien landen, verkoopmaatschappijen in bijna veertig landen en is één van de sterkste merken in de wereldwijde sector bouwmaterialen. Producten van VELUX zijn in vrijwel de gehele wereld verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie op www.velux.nl.

Publicatiedatum: 9 april 2009

Reacties