Foto: /285338.jpeg

HR++ al 14 jaar standaard bij dakraam, zoldertrap en zonwering FAKRO!

FAKRO dakraam, zoldertrap en zonwering lopen al jaren vooruit.

FAKRO dakraam, zoldertrap en zonwering lopen al jaren vooruit.

Het behalen van de EPC is verplicht voor iedereen betrokken bij het bouwproces. Ieder onderdeel van dit proces heeft invloed op de energieprestatie van het uiteindelijke bouwwerk. FAKRO producten lopen al jaren vooruit op de ontwikkelingen en zijn daarmee uitermate geschikt voor ieder energiezuinig woningtype; EPC (energieprestatiecoëfficiënt), Passief of Energie Neutraal. Al deze woningen vragen om dezelfde aanpak en FAKRO biedt hier verschillende oplossingen voor.

 

Momenteel is de bouwbranche zich volop aan het ontwikkelen om het gebouwgebonden verbruik te minimaliseren. Er is hierbij ook een duidelijk verschil gemaakt tussen de beoordeling van nieuwbouw en bestaande bouw. Voor beide is volgend jaar het energielabel verplicht. Bij nieuwbouw zal er vooral gekeken worden naar de EPC waarde (Hoe lager de waarde, hoe zuiniger het gebouw). Bestaande bouw wordt beoordeeld op basis van een EPA keuring met energie index (Energie Prestatie Advies). Uiteindelijk leidt dit bij beiden tot een algemeen aanvaard energielabel. Op deze manier worden de consequenties op energievlak duidelijker en de keuze voor de eindgebruiker een stuk makkelijker. Bij de keuze voor bouwproducten moet het net zo makkelijk zijn. Daarom heeft FAKRO samen met bureau Nieman een proces opgestart om ook de technische prestaties van dakramen te vertalen naar een energielabel en de werkelijke besparing in beeld te brengen. Hierdoor wordt de keuze voor iedereen makkelijker en het terugverdienen van de investering duidelijker.
 
Energieverbruik
Het eerste waar men aan denkt bij energiezuinig wonen is isolatie. HR++ beglazing is dan ook een van de oplossingen die geadviseerd wordt. FAKRO heeft dakramen met dubbele, drievoudige en zelfs  viervoudige beglazing op de Nederlandse markt gebracht. Zich bewust van de steeds strengere EPC eisen heeft FAKRO in 2006 het passief dakraam in Europa geïntroduceerd. Een extra breed kozijn, super isolerende beglazing en extra luchtdichting waren een aanzienlijke verbetering voor een dakraam. Sinds 2011 levert FAKRO het FTT U8 dakraam dat op het moment het warmste dakraam op de markt is. Het raam met een U-waarde van 0,58 voor het gehele kozijn incl. dakaansluiting  en een luchtdichtheid klasse 4 (hoogst mogelijke volgens EN 12207) laat alle andere standaard dakramen achter zich.

FAKRO dakramen bieden echter meer. Bekijk FAKRO's oplossing op het gebied van energiebesparing op www.fakro.nl.

Publicatiedatum: 13 juli 2012

Reacties