Veilig(er) wonen met FAKRO

Het FAKRO dakraam met Politiekeurmerk Veilig Wonen houdt inbrekers buiten.

Wanneer je een dagje weg of een tijd op vakantie gaat wil je je huis natuurlijk veilig achterlaten. FAKRO tuimeldakramen met Politiekeurmerk Veilig Wonen zorgen er in ieder geval voor dat inbrekers geen kans maken binnen te sluipen via jouw dak(raam). Deze zijn namelijk voorzien van drie inbraakwerende elementen waaronder een afsluitbare klink.

Het FAKRO dakraam met Politiekeurmerk Veilig Wonen is getest volgens de zogenoemde NEN-norm 5096 en voldoet aan de inbraakwerendheid weerstandsklasse II. Zo mogen deze tuimeldakramen het officiële keurmerk dragen. Dit keurmerk is er voor producten en huizen die voldoen aan de eisen die de politie hieraan stelt. Wil je als woningeigenaar of (ver)huurder in aanmerking komen voor het PKVW-certificaat Beveiligde Woning dan is het noodzakelijk dat de hele woning aan bepaalde eisen voldoet:

• Het plaatsen van gecertificeerd hang-en-sluitwerk op bereikbare (dak)ramen, deuren en platdakproducten.
• Het ophangen van verlichting bij de buitendeuren.
• Zorgen voor goed zicht vanuit de hal op iemand die voor de deur staat.
• Plaatsing van rookmelders op de juiste plek op elke verdieping.

Met deze tuimeldakramen voldoet je huis dus al aan één van de eisen. Meer informatie over het Politiekeurmerk Veilig Wonen vind je op www.politiekeurmerk.nl.

Wat maakt deze FAKRO tuimeldakramen zo veilig? 
Een speciaal constructiesysteem maakt inbraak via het dakraam vrijwel onmogelijk. Ons anti-inbraaksysteem bevat drie belangrijke elementen:

1. een afsluitbare handgreep;
2. een beveiligingssysteem tegen demontage van het glas;
3. het inbraakwerende topSafe-systeem.

Vooral dit laatste systeem, gepatenteerd door FAKRO, is uniek. Het zorgt er namelijk voor dat het dakraam van buitenaf nagenoeg niet te openen is. Deze dakramen zijn ook goed geïsoleerd met (in ieder geval) HR++ glas, zijn makkelijk te bedienen, onderhoudsvriendelijk en voorzien van ventilatieroosters. Hierdoor is het dak boven je hoofd niet alleen veilig, het is ook heel energiezuinig en duurzaam.

Soorten tuimeldakramen met het Politiekeurmerk Veilig Wonen
FAKRO heeft diverse tuimeldakramen in het assortiment die ook in de Politiekeurmerk Veilig Wonen uitvoering beschikbaar zijn. Bekijk hieronder de diverse mogelijkheden:

• FAKRO tuimeldakraam
  Het tuimeldakraam van FAKRO is leverbaar in tweevarianten: wit afgelakt hout (FTW-V U3 PK) en vochtbestendig wit    afgelakt hout (FTU-V U3 PK).
• FAKRO tuimeldakraam met verhoogde ventilatie
  Het tuimeldakraam met verhoogde ventilatie is beschikbaar in twee varianten: wit afgelakt hout (FTW-V6 U3 PK) en      vochtbestendig wit afgelakt hout (FTU-V6 PK).
• FAKRO tuimeldakraam voor passiefhuis
  Het tuimeldakraam voor passiefhuis is beschikbaar in vier varianten: blank afgelakt hout (FTT U6 PK) en                  vochtbestendig wit afgelakt hout (FTT/U U6 PK en FTT/U U8 PK).
• FAKRO tuimeldakraam Retro
   Het tuimeldakraam Retro is beschikbaar in twee varianten: wit afgelakt hout (FTW-V/C PK) en vochtbestendig wit         afgelakt hout (FTU-V/C PK).

(Dak)ramen blijken helaas nog steeds de favoriete en meest toegankelijke manier te zijn die een inbreker gebruikt om binnen te sluipen. Met FAKRO’s inbraakwerende dakramen weet je in ieder geval dat er niemand via jouw dak ongeoorloofd jouw huis kan betreden.