Met een lichtstraat haal je meer daglicht in huis

Daglicht heeft een positieve uitwerking op onze leefgewoontes, dagritme en gezondheid.

17 September 2020

Daarom wordt er steeds meer gezocht naar licht in huis. Niek Roos ontwikkelde lichtstraten op maat, door zijn jarenlange ervaring een feilloos gevoel ten aanzien van spelen met daglicht en lichtinval.
Met een lichtstraat in de aanbouw of veranda kom je nog meer in contact met buiten en met het licht. Je ziet de wolken aan je voorbij trekken, de zon komt verder je huis in. Ook kan je genieten van een heerlijke regenbui. Zo wordt dit een aangename en vrolijke plek om tijd door te brengen met je familie of vrienden. De seizoenen zien er als het ware anders uit. De winter duurt korter en de zomer langer.

Er wordt veelal met hout gewerkt. Houten lichtstraten hebben een warme uitstraling en het biedt veel meer mogelijkheden tot maatwerk dan bv aluminium. Naast de houten lichtstraten heeft Niek Roos een stalen lichtstraat ontwikkeld.

De stalen lichtstraten worden op maat gemaakt met slanke hippe stalen T- profielen van 40 mm breed. Dus heel veel glas en transparantie. Het unieke van het glazendak is dat het ook nog een keer super isoleert en inbraakveilig is.
Het stalen zadeldak is prachtig toe te passen in combinatie met stalen binnen kozijnen of bij een moderne keuken, maar kan ook toegepast worden in een veranda, met enkel gelaagd glas.

Ons nieuwste model is de frameless lichtstraat, maximaal 1,25 m. breed tot 4.50 meter lang, bestaande uit 1 glasplaat. Prachtig in een modern, strak huis heel suptiel maar met een spectaculair resultaat.
Wij passen de lichtstraten toe in een aanbouw, serre of veranda.

Niek Roos geeft persoonlijk advies op maat en denkt graag met je mee, als jij aan een daklicht denkt. In onze configurator kan je makkelijk een prijs uitrekenen van een houten daklichten, een houten zadeldak, een stalen zadeldak of een frameless lichtstraat. Vraag daarbij een vrijblijvende offerte aan, voor een lichtstraat die bij jou past.

Meer van Niek Roos BV
Reacties