Meer positieve energie door een lichtstraat van Niek Roos

Met een lichtstraat haal je meer daglicht in huis. Daglicht heeft een positieve uitwerking op onze leefgewoontes, dagritme en gezondheid.

Daarom wordt er steeds meer gezocht naar licht in huis. Niek Roos ontwikkelde lichtstraten op maat, door zijn jarenlange ervaring een feilloos gevoel ten aanzien van spelen met daglicht en lichtinval.

Met een lichtstraat in de aanbouw of veranda kom je nog meer in contact met buiten en met het licht. Je ziet de wolken aan je voorbij trekken, de zon komt verder je huis in. Ook kan je genieten van een heerlijke regenbui. Zo wordt dit een aangename en vrolijke plek om tijd door te brengen met je familie of vrienden. De seizoenen zien er als het ware anders uit. De winter duurt korter en de zomer langer.

Er wordt veelal met hout gewerkt. Houten lichtstraten hebben een warme uitstraling en het biedt veel meer mogelijkheden tot maatwerk dan bv aluminium. De buitenkant wordt afgewerkt met aluminium profielen, zodat de lichtstraat bijna onderhoudsvrij is. Het houten frame wordt in de grondlak gespoten, deze hoef je alleen nog maar af te lakken.

De stalen lichtstraten worden op maat gemaakt met slanke hippe stalen T- profielen van 40 mm breed. Dus heel veel glas en transparantie. Het unieke van het glazendak is dat het ook nog een keer super isoleert en inbraakveilig is. Daarnaast is de stalen lichtstraat onderhoudsvrij.

Het stalen zadeldak is prachtig toe te passen in combinatie met stalen binnen kozijnen of bij een moderne keuken, maar kan ook toegepast worden in een veranda, met enkel gelaagd glas. De maximale breedte is 2,00 m.

De stalen en houten lichtstraten komen wij plaatsen, vaak in samenwerking met een door jouw gekozen aannemer. De aannemer maakt het gat in het dak, regelt de dakdekker en eventueel een hijskraan indien nodig en werkt de binnen kant af. (de dagkant)

Ons nieuwste model is de frameless lichtstraat, maximaal 1,25 m. breed tot 4.50 meter lang, bestaande uit 1 glasplaat. Tot 7,00 m. krijg je 2 glasplaten. Prachtig in een modern, strak huis heel subtiel, maar met een spectaculair resultaat. Deze lichtstraat wordt bezorgd door een extern bedrijf en geplaatst door jouw aannemer.

Wij passen de lichtstraten toe in een aanbouw, serre of een veranda.
Niek Roos geeft persoonlijk advies op maat en denkt graag met je mee, als jij aan een daklicht denkt. In onze configurator kan je makkelijk een prijs uitrekenen van een houten daklichten, een houten zadeldak, een stalen zadeldak of een frameless lichtstraat. Vraag daarbij een vrijblijvende offerte aan, voor een lichtstraat die bij jou past.

Persoonlijk contact kan ook:
I: www.niekroos.nl
E: sales@niekroos.nl
T: 0161-432558