Profielfoto van Techcomlight | Dé daglichtprofessional
Techcomlight | Dé daglichtprofessional
Veldhuizerweg 12, 6741 HH Lunteren
maandag
08:00 - 17:00
dinsdag
08:00 - 17:00
woensdag
08:00 - 17:00
donderdag
08:00 - 17:00
vrijdag
08:00 - 17:00
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Lucernario

Daglicht en ventilatie in een koekoek, veiliger dan een traditionele uitvoering met een rooster en eenvoudig vanaf de buitenkant schoon te houden.

De traditionele koekoek opnieuw uitgevonden
De Lucernario kan zowel bij de nieuwbouw als bij een renovatie van het terras of de stoep geïnstalleerd worden. Ook ideaal voor toepassing in de tuin!

Hoe werkt het
Naast het binnenbrengen van daglicht in de kelder, verwerkt de Lucernario aerante Inox ook het regenwater via de RVS roosters en het geïntegreerde afvoersysteem. Daarnaast ventileert het systeem ook de kelderruimte via deze roosters, waarbij de ventilatie openingen altijd open zijn, en op die manier wel lucht doorlaten maar geen vuil of insecten. Om het afvoerkanaal schoon te kunnen maken hoeft alleen maar het RVS rooster opgetild te worden.

Toegepaste materialen
De Lucernario aerante Inox is gemaakt van zijdeglanzend staal, waardoor het modern oogt, maar niet te opvallend is. Het onbreekbare glas speelt een grote rol bij dit product: het voorziet de kelder van daglicht en het glas is volledig veilig om overheen te lopen, ook door de toepassing van een antislip structuur (R11).

Maatwerk
De Lucernario is tevens te leveren in specifieke maatvoering. Het standaard systeem waarbij 3 zijdes voorzien zijn van roosters, begint al vanaf 450 mm x 600 mm. Let op dat de daglichtopening hierbij wel heel klein is. Voor de systemen met 4 roosters rondom is de maatvoering altijd op aanvraag/maatwerk. De kleinste maatvoering hiervan is 560 mm x 600 mm.
Behalve de standaardkleur van zijdeglanzend blank staal zijn de systemen ook verkrijgbaar in verschillende RAL-kleuren. De glasplaat van de Lucernario is voorzien van een pixel structuur zodat de toplaag een antislip functie heeft; er kan echter ook gekozen worden voor een matrix structuur in het glas.

Verwarmde kelders / koekoek
Indien de kelder verwarmd wordt en er geen raam tussen de koekoek en de kelder aanwezig is kan er beter gekozen worden voor de Lucernario met thermische onderbreking. Dit systeem bestaat uit een constructief frame in roestvrij staal (AISI 304), volledig gelast en geïsoleerd met 30 mm dik acetaalhars, die tussen het externe frame en het interne profiel is gemonteerd. Het binnen-profiel is van staal en heeft een flap die de grens aangeeft voor het bepleisteren. Deze uitvoering is voorzien van dubbel en gelaagd veiligheidsglas ten behoeve van de thermische onderbreking. Ook deze glasplaat is voorzien van een pixel structuur zodat de toplaag een antislip functie heeft, en is daarnaast ondoorzichtig door een lichte satijnen afwerking. Het binnen profiel is van gegalvaniseerd staal en is niet meer zichtbaar na het pleisteren van de binnenmuren.

In dit geval:
- Geen warmteverlies, Ug glas= 1,1 (W/m2 · K)
- Geen ventilatie
- Wel daglicht
We kunnen op aanvraag produceren in verschillende afmetingen.

Accessoires
Er zijn verschillende accessoires beschikbaar op het gebied van extra ventilatie. Ten eerste de afzuigventilators (type Out). Afzuigventilators kunnen worden gebruikt in het geval van slechte ventilatie of muffe lucht in de ruimte. Daarnaast is er ook de mogelijkheid voor een in/out ventilator. IN-OUT ventilatoren kunnen ook verse lucht van buiten naar binnen blazen. Tot slot zijn er adapters verkrijgbaar: deze kunnen worden gebruikt om bestaande ventilatiesystemen aan te sluiten op de luchtinlaten van de Lucernario.

Onderhoud
Houd er rekening mee dat ventilatieopeningen altijd open zijn; echter zijn ze verticaal, dus het is onwaarschijnlijk dat ze verstopt raken. Periodieke reiniging is echter vereist. De waterdichtheid van de kit is gegarandeerd voor minimaal 10 jaar, het glas is voorzien van antislipstructuur wat helpt voorkomen dat het glas bekrast raakt. Het glas kan schoongemaakt worden met neutrale en niet-agressieve producten.

Neem contact op voor meer informatie.