Wat is spouwmuurisolatie precies?

Huizen die tussen 1930 en 1976 gebouwd zijn hebben over het algemeen spouwmuren zonder isolatie.

Door uw gevel te isoleren bespaart u op termijn flink aan stookkosten

Spouwmuurisolatie is een oplossing voor warmte- en energieverlies van woningen, kantoren en andere panden. Door uw gevel te isoleren bespaart u op termijn flink aan stookkosten. Huizen die tussen 1930 en 1976 gebouwd zijn hebben over het algemeen spouwmuren zonder isolatie. Woningen die gebouwd zijn van 1976 tot 1990 kunnen al geïsoleerd zijn, maar daar is vaak nog een betere isolatie mogelijk. Spouwmuren zijn twee muren met daartussen een ruimte van minstens 3 tot 7 centimeter (de spouw). Door deze lege ruimte op te vullen isoleren we de muur en blijft de warmte aan de binnenkant. Voor het isoleren van een spouw zijn er meerdere methodes toepasbaar. Wij zijn gespecialiseerd in isolatie met gebonden Neopixels HR++ PARELS.
Waarom spouwmuurisolatie een goede investering is.

Spouwmuurisolatie biedt vele voordelen waarvan de besparing van de stookkosten één van de voornaamste is. Het isoleren maakt een woning energiezuinig wat goed is voor de portemonnee en het milieu. Het klimaat in huis wordt er prettiger door, u voorkomt schimmel- en vochtproblemen en uw huis heeft zowel in de winter als in de zomer veel minder last van de buitentemperaturen. Zo hoeft u het huis minder te verwarmen of te koelen. Bijna alle huizen zijn tegenwoordig voorzien van geïsoleerde ramen. Logisch dat veel mensen er dus ook voor kiezen om hun muren zo goed mogelijk te isoleren.Daarnaast draagt het isoleren van de spouwmuren ook bij aan het beperken van geluidsoverlast van buitenaf. Doordat uw woning een gunstiger energielabel krijgt stijgt de waarde van uw huis. Een investering in spouwmuren verdient u altijd terug; zowel met de waardestijging van uw huis als met de kostenbesparing op uw energierekening.

Is spouwmuurisolatie geschikt voor uw huis?

U kunt zelf vaak uitsluiten of je huis spouwmuren heeft. Als de dikte van de muur minder dan 24 centimeter is weet u zeker dat u geen spouwmuur heeft. Als uw huis tussen 1920 en 1980 gebouwd is kunt u deze (opnieuw) laten isoleren. Voor het isoleren van een woning kunt u wellicht subsidie krijgen. Wij regelen uw subsidie aanvraag. In de pagina over subsidie leggen we daar meer over uit.

Hoe gaat spouwmuurisolatie in zijn werk?

Na een grondige inspectie weten we zeker dat uw muren geschikt zijn voor spouwmuurisolatie. We boren kleine gaatjes in het voegwerk en plaatsen hier onze machine. Via deze gaatjes wordt de spouwmuur gevuld met het isolatiemateriaal. Hierna wordt het voegwerk weer netjes gevuld zonder sporen achter te laten.

Spouwmuurisolatie met gebonden Neopixel HR++ parels

Voor de isolatie gebruiken wij over het algemeen Neopixels HR++ parels. Dit zijn zilvergrijze polystyreen korrels met een hoge isolatiewaarde. Wij gebruiken deze parels graag omdat de isolatiewaarde altijd hetzelfde blijft. Hiermee garanderen we zeker een blijvende energiebesparing. Andere voordelen van deze parels zijn de hechting, vochtregulerende werking en de milieuvriendelijkheid. De parels zijn klein genoeg om iedere opening te vullen en zo inzakking te voorkomen. Gebonden Neopixels HR++ parels zijn waterafstotend en ademend en verminderen daardoor de kans op vochtproblemen. Mochten de parels ooit verwijderd worden dan is het materiaal recyclebaar en dus ecologisch verantwoord.