Subsidie voor isolatie

Er zijn verschillende subsidieregelingen voorhanden die kunnen oplopen tot een premie van maar liefst € 5,00 per vierkante meter.

Milieu sparen

Omdat u door uw spouwmuren en/of vloer te isoleren energie bespaart – en daarmee het milieu spaart – zijn er in verschillende subsidieregelingen voorhanden die kunnen oplopen tot een premie van maar liefst € 5,00 per vierkante meter.

Subsidie isolatie voor woningen van een VVE

Verenigingen van Eigenaren kunnen subsidie krijgen voor de isolatie van een gebouw met koopwoningen. Een VvE moet dan minstens 2 soorten isolatie toepassen in het gebouw. De subsidie is dan ongeveer 20% van de kosten. Daarnaast kunnen VVE’s subsidie aanvragen voor: – energieadvies: bijvoorbeeld over de beste aanpak voor isolatie; – opstellen van een duurzaam meerjarig onderhoudsplan. VVE’s krijgen een bonus als ze hun gebouw extra isoleren. Per appartement is dat €4.000 bovenop de subsidie van ongeveer 20%.

Subsidie voor isolatie aanvragen

Wilt u als particulier of VVE subsidie voor isolatie aanvragen? Dan kunt u terecht bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). EnergiebespaarleningWilt u isoleren maar heeft u geen spaargeld of wilt u dat achter de hand houden? Met de Energiebespaarlening is het mogelijk om boetevrij en tegen een lage rente geld te lenen voor energiebesparende investeringen. De besparing op energiekosten kan genoeg zijn om de maandelijkse betaling van uw Energiebespaarlening te dekken. Dit hangt af van de isolatiemaatregel die u kiest en hoeveel energie u verbruikt.