Powerkist van IsoBouw

De IsoBouw PowerKist® is een driedelig systeem met losse bodemplaten en zijwanden, die zijn voorzien van onbreekbare PS-stroken als wapening.

Gewapende kracht

Dat maakt ons systeem tot het sterkste in de markt. Bovendien is de PowerKist® beduidend eenvoudiger en sneller te verwerken dan traditionele of U-vormige EPS-systemen. Zo is aanvulling met zand of het gebruik van aparte hoekstukken en onderbeugels niet noodzakelijk. Ook ontstaat er met een driedelig systeem veel minder afval. In vergelijking met andere systemen biedt de IsoBouw PowerKist® u meer betrouwbaarheid en bespaart u aanzienlijk op uw kosten.

De succesfactoren

 1. Uitstekend bestand tegen hoge betonbelasting dankzij geïntegreerde PS-wapening in bodemplaat en zijwanden. Onderbeugels en zandaanvulling zijn daarom NIET nodig.
 2. Kortere bouwtijd door apart aanbrengen van bodemplaat en zijwand.
 3. Geen aparte hoekstukken nodig. Hoeken zijn zeer eenvoudig met normale bodemplaten en zijwanden te maken dankzij eenvoudig verwijderbare afritsstrook.
 4. Met handig geïntegreerde piketgaten: De bodemplaat kan hiermee over de piketten geschoven worden waarmee vooraf de betonmaat is uitgezet.
 5. Geen wegvloeien van beton of lekwater door messing-groefaansluiting bij bodemplaat en zijwand.
 6. Optimale betonhechting door taps toelopende uitsparingen.
 7. Geen verschuivingen door extra centreervoorziening.
 8. Betere beloopbaarheid door afgeschuinde bodemplaat.
 9. Gemakkelijke verplaatsing op de bouwplaats. Geen hoge obstakels omdat u de losse zijwanden pas aanbrengt na het plaatsen van de wapening.
 10. Handige maataanduiding.
 11. Alleen bovenbeugels nodig.

Snelle verwerkbaarheid bespaart kosten

De IsoBouw PowerKist® is onverslaanbaar in verwerkingssnelheid. Naast de eenvoud en snelheid van plaatsing van een driedelig systeem, heeft u in tegenstelling tot andere systemen geen onderbeugels, houten regels of aanvulling met zand nodig. Bovendien kunt u werkzaamheden zoals het vlechten van de wapening, het plaatsen van afstandhouders en het aanbrengen van sparingen veel sneller uitvoeren. Allemaal aspecten die een snellere bouwtijd

Kwaliteit dankzij uitgebreide research
De IsoBouw PowerKist® onderwerpen we regelmatig aan diverse proeven. Daarbij maken wij onder meer gebruik van moderne simulatietechnieken om de prestatie van de kist te perfectioneren. Maar we doen ook proeven die de dagelijkse praktijk op de bouw zo realistisch mogelijk nabootsen. Het resultaat: de best functionerende kist waarop u kunt vertrouwen.

Bewezen prestaties
Vergelijkend onderzoek tussen de IsoBouw PowerKist® en andere systemen levert het bewijs: de IsoBouw PowerKist® heeft een aanzienlijk geringere doorbuiging bij dezelfde betonbelasting en is veel beter bestand tegen een hogere drukbelasting (zie grafiek).