Foto: 261518.jpeg

Droge vlokkenisolatie voor geluid en warmte

Geluidsoverlast behoort tot de grootste bronnen van ergernis in de leefomgeving. Voortdurende geluiden van buren, industrie en verkeer leiden tot grote ergernis, vermoeidheid en ruzies.

In de na-oorlogse bouwwijze werd weinig aandacht besteed aan isolatie. De vloeren in huizen werden veelal van hout gemaakt met holle ruimtes tussen de vloer en het onderliggende plafond. Deze holle ruimtes werken als klankkast en veroorzaken veel geluidsoverlast. Hier valt op eenvoudige wijze iets aan te doen met Easycell, en dat zonder ingrijpende en dure verbouwing. Door jarenlange toepassing van dit product in verschillende landen heeft het product zijn kwaliteiten ruimschoots bewezen. Vele testen door onafhankelijke instanties hebben de uitstekende eigenschappen aangetoond en deze zijn in certificaten vastgelegd.

Het materiaal

Easycell bestaat uit losse vlokken van cellulose. Dit is een licentieproduct uit de papierindustrie. Door de toevoeging van boorzouten heeft het een zeer lange levensduur en is het zelfs brandvertragend. Het materiaal kan ook, na jarenlang dienst gedaan te hebben, zonder bewerking hergebruikt worden. Verder beperkt het de overlast van ongedierte zoals boktorren, bonte knaagkevers en muizen.

Werkwijze

Easycell wordt met behulp van een machientje ingeblazen in de holle ruimtes zoals wanden, vloeren, daken en plafonds. Door de losse samenstelling van Easycell verspreidt het zich gelijkmatig over de ruimte. Alle naden en kieren worden gevuld waardoor geluiden gedempt worden in het isolatiemateriaal.

Toepassing

Easycell is uitermate geschikt voor wanden, vloeren, daken en plafonds. Doordat deze veelal van hout en gips gemaakt zijn, is het eenvoudig aan te brengen. In landen als de Verenigde Staten en Scandinavië is dit een veelgebruikt product. Gebruik Easycell niet in vochtige ruimtes zoals spouwmuren of een kruipruimte onder het huis.

Voordelen van Easycell

- hoogwaardige geluidsisolatie;
- geen ingrijpende verbouwing nodig;
- brandvertragend;
- betaalbaar;
- milieuvriendelijk;
- beperkt overlast door ongedierte;
- eenvoudig te verwerken;
- geen jeuk of huidirritaties;
- goede thermische isolatie;
- geen ruimteverlies.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties