Wat moet je doen als je schoorsteen stuk is?

De schoorsteen is een belangrijk onderdeel van je woning. De schoorsteen is bedoeld om rook mee af te voeren.

Guido van Loon 20 Februari 2019

De schoorsteen ziet er dus niet alleen leuk uit, maar heeft ook een zeer belangrijke functie. Toch gebeurt het vaak dat de schoorsteen niet goed genoeg onderhouden wordt. In dit geval kan de staat van de schoorsteen natuurlijk flink achteruitgaan. Het is absoluut niet fijn als de schoorsteen stuk is. Het is in dit geval aan te raden om het probleem snel op te laten lossen. Hier lees je exact wat je moet doen zodra de schoorsteen gestopt is met werken.

Laat de schoorsteen inspecteren door een expert

Als de schoorsteen stuk is, zal er eerst bepaalt moeten worden wat het probleem nou precies is. Hiervoor zal je de schoorsteen moeten laten inspecteren door een aantal experts. De kosten van het inspecteren kunnen aardig oplopen, maar het is wel belangrijk dat het gebeurt. Uiteraard kan je de kosten van verschillende bedrijven wel met elkaar vergelijken. Op deze manier zorg je ervoor dat je het goedkoopste uit bent.

Vergelijk de kosten van verschillende experts

Wil je de schoorsteen laten inspecteren? Of weet je inmiddels wat het probleem is en moet het verholpen worden? Dan is het belangrijk dat je de kosten van verschillende vakmannen met elkaar vergelijkt. De kosten kunnen enorm variëren. Het laten maken van de schoorsteen zal nooit een goedkope klus zijn, maar de prijsverschillen zijn wel enorm. Zorg ervoor dat je niet duurder uit bent dan nodig is! Een erg goed bedrijf waardoor je de schoorsteen kunt laten repareren is Metsel-gigant.nl

Het onderhouden van de schoorsteen

Is de schoorsteen eenmaal gerepareerd? Dan is het belangrijk dat deze ook in een goede staat blijft. Laat de schoorsteen regelmatig onderhouden door een expert. Het nadeel van de schoorsteen is dat vogels zich er bijvoorbeeld op kunnen gaan nestelen. Indien dit het geval is dan zal het nestmateriaal direct verwijderd moeten worden om brandgevaar te voorkomen. De schoorsteen zal regelmatig schoongemaakt moeten worden, ook wanneer je geen last hebt gehad van vogels.

Reacties