Foto: woning-vrij-beestjes-zomer

Je woning vrij van beestjes houden in de zomer

Als huiseigenaar blijf je continu bezig om je woning te onderhouden.

Zo moet je bijvoorbeeld regelmatig schoonmaken door het stof dat in een kamer valt en het zand dat onder de schoenen van buiten naar binnen wordt genomen. Tevens moeten houten onderdelen van een woning, zoals bijvoorbeeld kozijnen, jaarlijks opnieuw in de beits gezet worden om deze te beschermen tegen de weersomstandigheden in Nederland. Een andere taak die iedere huiseigenaar te doen staat is de strijd aangaan met de verschillende soorten ongedierte die hun weg naar binnen weten te vinden. In de zomer is dit probleem het ergst omdat in deze periode veel ongediertesoorten het meest actief zijn. Mieren, muggen, kakkerlakken, wespen en muizen zijn enkele voorbeelden van ongedierte waar je in huis mee geconfronteerd kan worden. In samenwerking met een professionele ongediertebestrijding hebben we daarom een aantal tips opgesteld die je in staat stellen je woning vrij van beestjes te houden in de zomer.

Kakkerlakken uit de badkamer houden

Kakkerlakken kan je het hele jaar door in je woning tegenkomen. In de zomer komt het probleem met deze onhygiënische insecten echter vaker voor. De beestjes houden namelijk van warme en vochtige plekken. De plek in huis waar je in de meeste gevallen kakkerlakken tegenkomt is de badkamer. Je kan de kakkerlaken uit de badkamer houden door te zorgen dat de luchtvochtigheid niet te hoog wordt in de ruimte. Dit doe je door de badkamer goed te luchten na het douchen.

Een muggenplaag voorkomen

Overlast van muggen heeft ook met warmte en water te maken. In de warme zomer kunnen muggen zich zeer snel voortplanten waardoor er in een korte tijd een muggenplaag kan ontstaan. De bloedzuigende insecten hebben hiervoor wel stilstaand water nodig om hun eitjes in te leggen. Wanneer je wilt voorkomen dat je ’s nachts gek gestoken wordt door een leger muggen moet je er dus voor zorgen dat er rondom je woning geen sprake is van stilstaand water.

Strijd aangaan met een mierennest

Mierennesten komen overal in Nederland voor. Er zal geen woning in ons land zijn waar de kleine insecten niet naar binnenkruipen. Op zich niet zo’n heel groot probleem als het slechts om een klein aantal gaat. Wanneer er echter duizenden mieren in je voorraadkast lopen brengt dit wel de nodige problemen met zich mee. Bij het eerste aangezicht van mieren moet daarom al begonnen worden met bestrijden door lokdoosjes in huis te zetten. Als een mierennest tot een mega formaat uitgroeit is dit niet meer voldoende en moeten grotere hoeveelheden gif ingezet worden.

Als je in huis last hebt van mieren, muggen, kakkerlakken, wespen of muizen die je niet meer de baas kunt dan kan je het beste een ongediertebestrijding inzetten om snel van je probleem af te zijn.

Reacties