Gevelverf - kalei verf van Pure & Original

Kaleien is het inpappen van de gevel met kalei. Kalei zit qua uistraling in het midden tussen schilderen en pleisteren en geeft een authentieke uitstraling.

Kaleiverf op metselwerk

Kalei, ook kaleien, houdt het midden tussen pleisteren en verven. Het is een oude techniek die al honderden jaren wordt toegepast. Tegenwoordig veel bij restauraties, maar het zal ook in nieuwbouw mooie resultaten geven.

Er zijn kalei soorten die je als poeder kunt kopen, + mengkuipen + betonmixer + losse pigmenten. Maak hier iedere keer een identieke gelijke massa van en (is heftig werk) smeer die op je gevel.

Of ..... kies voor de kalei verf van Pure & Original. 
Kant en klaar in de emmer, geen gedoe, altijd de juiste kleur en geen verschillen in uitstraling. Handig, snel en makkelijk.

Pure & Original levert twee soorten kalei: de Quartz kalei, waarin quartz in is verwerkt en de Calx kalei, deze is glad en kalkmat. Een verdere afwerking is niet nodig. Eigenschappen van deze kalei:damp doorlaten

groenwerend
kalkmat
niet vergelend
zelfreinigend
hecht op bijna alle ondergronden
10 jaar systeem
anti-groen systeem
geen verkleuring bij vocht

Maar bezoek de site voor alle details en de verschillen tussen deze 2 soorten kalei.

Algemeen: Kalei vormt een duurzame regen- en weerbestendige behandeling waarbij de onderstructuur (het metselwerk), de voeg en steen, subtiel zichtbaar blijven. Vroeger werd kalei meermalen aangebracht om het specifieke effect te verkrijgen. De kalei van Pure & Original is kant en klaar, smeuïg en eenvoudig met de Pure & Original kaleiborstel aan te brengen.


Meer informatie uit fimpjes hoe aan te brengen.

Voor meer informatie en technische specificaties klik hier