string(1) "b"
Profielfoto van Pure & Original b.v.

Pure & Original b.v.

Overstag 20 - geen showroom, 8221 RG Lelystad

Over ons

Pure & Original is een professionele, milieurvriendelijke kwaliteitsverf. De fabriek die deze verf al vijftig jaar maakt, is een echt familiebedrijf.

Pure & Original

Wij maken voor u onze mooie verf met respect voor mens en natuur. Alleen de beste grondstoffen en natuurlijke pigmenten worden gebruikt. Natuurlijk voldoen we aan de strengste wettelijke bepalingen en milieueisen. Kijk even in de fabriek waar op duurzame authentieke wijze de verf gemaakt wordt.
Alle verf wordt gekleurd met 100% minerale pigmenten, die de verf hun prachtige kleur en uitstraling geeft en niet te vergeten de super goede dekkracht. Marrakech Walls en Fresco kalkverf zijn zelfs 100% mineraal.

Pure & Original biedt u behalve een uitgebreide collectie binnen- en buitenverven ook een enorm scala aan schitterende kleuren. In de kleurenfolder, met handgeschilderde pastilles, staat voor u de meest recente kleurencollectie.

Om een goede keuze te maken in soort verf, uitstraling en toepassing, bekijk de dan de verfsoorten op onze site. Onze dealers staan voor u klaar, ook met gratis kleuradvies.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen? Volg ons op via social media of onze nieuwsbrief of blog.

Meer weten over het ontstaan en de achtergrond van Pure & Original? Bezoek ook eens onze website: www.pure-original.nl. Veel plezier in het uitzoeken van uw verf en kleuren !!

Fresco kalkverf

Kalkverf is een eeuwen oude verf, de oudste verf die er bestaat. Fresco kalkverf van Pure & Original is een 100% minerale verf, dus helemaal natuurlijk en niet onbelangrijk, zeer milieuvriendelijk.

Kalkverf is een ademende verf, die prachtige kleurnuances heeft, poederig is in uitstraling en 'ademt'. Het creëert  de perfecte sfeer en zorgt voor een goed leefklimaat. 

Fresco kalkverf is geschikt voor vele soorten van ondergronden, mits de WallPrim als primer gebruikt wordt. 

U kunt de verf afwasbaar maken door een beschermlaag te plaatsen met de matte Dead Flat Eco Sealer.

Kalkverf heeft haar eigen kleurbeleving, de mooie kleurnuances en vergrijzing door de kalk in de verf. De kleuren zullen dan ook vaak iets lichter tonen dat dezelfde kleur in bijvoorbeeld de Classico krijtverf of de lakken.

Bezoek onze Fresco kalkverf pagina op de site voor alle informatie en instructie filmpjes.

Marrakech Walls

Met de Marrakech Walls geeft u de muren een stoere betonlook of de exclusieve Tadelakt look. Een stoere of juist een luxueuze sfeer in uw woning. Aan u de keuze.

Bij het aanbrengen van de verf kunt u deze op diverse eindresultaten behalen:

  • Een afwerking met subtiele kleurnuance met één laag Marrakech Walls.
  • Extra diepte en reliëf met twee lagen Marrakech Walls.
  • Tadelakt look met zachte glans als afgewerkt met Kalkzeep of in hoogglans met de Italian Wax.
  • Waterafstotend en afwasbaar na verzadiging met de Dead Flat Eco Sealer.
  • Een super hoogglans door de Italian Wax te gebruiken.

Daarnaast zijn er nog veel andere mogelijkheden. De techniek die gebruikt wordt, is van invloed op de uiteindelijke kleur, uitstraling, glans en structuur. Wilt u hier graag meer informatie over? Kom dan langs bij een van onze verkooppunten.