Intrekken in een oude woning? Hier moet je op letten!

Het intrekken in een oude woning kan erg aantrekkelijk zijn. Oude woningen hoeven er helemaal niet zo verkeerd uit te zien.

Guido van Loon 18 Februari 2019

Er zijn zelfs ontzettend veel oudere woningen die er nog prachtig uitzien. Bovendien betaal je in de meeste gevallen natuurlijk ook een stuk minder dankzij de leeftijd van de woning. Toch blijven er natuurlijk een aantal dingen waarop je moet letten indien je een oudere woning koopt. Er zal in de meeste gevallen wel geklust moeten worden, maar dit zou je er niet van moeten weerhouden om een oudere woning te kopen. In dit artikel vind je de belangrijkste punten waarop je moet letten.

De isolatie is vaak slechter

Een van de grootste nadelen van een oude woning is dat de isolatie vaak een stuk slechter is. Hierdoor gaat het binnen snel tochten en krijg je het dus ook eerder koud. Bovendien moet er hierdoor harder gestookt worden en is de kans op schimmelvorming groter. Het is daarom verstandig om de woning goed te laten isoleren. Met behulp van goed glas is de woning gelijk al een stuk beter geïsoleerd. Ben je benieuwd naar isolerend glas? Kijk dan eens op Glas-gigant.nl.

Elektra moet in veel gevallen opnieuw aangelegd worden

De kans is groot dat de elektra in de woning is aangelegd in een periode dat er nog veel minder elektriciteit gebruikt werd. De elektra is er in dit geval niet op gebouwd om alle apparaten die we tegenwoordig gebruiken aan te kunnen. Zo is de kans bijvoorbeeld groot dat er niet voldoende elektriciteitsgroepen aanwezig zijn. Gelukkig kan je dit probleem vrij eenvoudig laten verhelpen door een expert in te schakelen.

Het behang is niet altijd meer even goed

De muren in een oudere woning zijn vaak voorzien van behang. Echter is in de meeste gevallen ook aan het behang de leeftijd van de woning terug te zien. Zo kan het behang er bijvoorbeeld minder strak uitzien of misschien is het zelfs vergeeld. Dit laatste gaat vooral op wanneer er veel gerookt is in de woning. Gelukkig kan een nieuw behang de woning er ook weer als nieuw uit laten zien.

Reacties