De garage als opslagplek: wat kun je hier allemaal kwijt?

Een garage is een praktisch onderdeel van een woning! Toch kan het soms moeilijk zijn om te bedenken waar je deze ruimte nu echt goed voor kunt gebruiken.

Guido van Loon 08 Juni 2021

Het gevolg? De garage staat vrijwel leeg. Met onze tips lukt het je om goed gebruik te maken van de garage: dít kun je er allemaal in opbergen!

Garage als opslagplek voor fietsen

Gebruik je vaak je fiets? Dan wil je natuurlijk dat ‘ie zo lang mogelijk mooi en netjes blijft! Door je fiets binnen te bewaren, heeft het voertuig minder snel schade. Denk aan minder roest door regenval. Zet je fiets daarom in de garage! Bij BestelGaragedeur.nl vind je speciale garagedeuren die praktisch zijn om je fiets er snel in en uit te kunnen halen. Zo zijn er deuren voor de garage die je niet in het geheel hoeft te openen en sluiten, maar waarbij je ook een gedeelte open kunt maken. Dit is een garagedeur met loopdeur: een praktische uitkomst, met een extra stukje gemak. Via de normale deur in deze garagedeur stap je eenvoudig de garage in en weer uit.

Auto in de garage

De fiets is uiteraard niet het enige voertuig dat je in de garage kunt plaatsen. Ook de auto past hier goed! Hier geldt tevens dat je de auto goed beschermt door ‘m binnen te plaatsen. Minder roest door regenval: we noemden het hierboven ook. Dit is bij de auto misschien nog wel belangrijker dan bij de fiets! Ook bij hagel staat je auto veilig in de garage. En wat dacht je van bomen en vogels die vuil achterlaten op het dak? Dat is voortaan geen punt meer voor jou. Met een handige garagedeur, die je bijvoorbeeld op afstand kunt besturen, plaats je je auto in een handomdraai in de garage. Zo staat je auto altijd veilig!

Gereedschap in de garage bewaren

De garage is dé ideale plek om je gereedschap te bewaren. Zeker als je regelmatig aan het klussen bent! Zorg in dat geval ook voor een mooie werkbank, waar je aan de slag kunt gaan. Met een slim opbergsysteem aan de wand creëer je plek voor spullen zoals hamers, zagen en schroeven. Zo plaats je alles netjes bij elkaar.

Bewaarplek voor spullen die je niet dagelijks gebruikt

Heb je binnenshuis altijd te kort opbergruimte? Dan kun je de garage ook zeker inzetten! Hier is vaak nog wel wat plek over om meer te bewaren. Denk aan een deel van de voorraadkast: frisdrankflessen en andere producten die niet gekoeld hoeven te staan, kun je hier prima plaatsen. Ga je ’s zomers graag kamperen? Deze outdoor benodigdheden kun je hier ook opslaan. Evenals sportspullen bijvoorbeeld! Zorg voor een grote kast in de garage waar je van alles in kwijt kunt – dat is altijd hartstikke handig.

 

Reacties