Foto: 2022/5-tips-voor-een-opgeruimde-en-georganiseerde-garage.jpg

5 tips voor een opgeruimde en georganiseerde garage

Een garage of schuur wordt voornamelijk gebruikt om spullen in op te slaan. Je bewaart hier bijvoorbeeld je gereedschap, klusmateriaal en schoonmaakgerei.

Guido van Loon 16 Mei 2022

Wellicht is er zelfs nog ruimte in je garage om je auto of fietsen te parkeren. Maar naast al deze belangrijke benodigdheden die je opbergt staat er vaak nog iets in je garage … troep! En dit is eigenlijk iets wat je natuurlijk ziet te voorkomen.  Wat je ook kwijt wilt in je garage, een praktische inrichting is zeker een must. Daarnaast is je garage opruimen iets wat je regelmatig moet doen om orde in de chaos te bewaren. Onderstaand lees je 5 stappen naar een georganiseerde en opgeruimde garage.

1. Maak gebruik van de muur

Sommige spullen passen niet goed in een kast. In dat geval is het verstandig om te kiezen voor draagsysteem aan de muur. Dit is perfect om je tuingereedschap zoals je schop aan de muur op te hangen. Ook kun je er bijvoorbeeld je sneeuwschuiver of een geslaagd vlag ophangen. Door deze dingen aan de muur op te hangen, staan ze niet meer in de weg. Bovendien is het voor je gereedschap beter dat het kan hangen in plaats van staan.

2. Maak gebruik van het plafond

In een garage of schuur wordt het plafond nauwelijks gebruikt, terwijl je daar best nog veel kwijt kunt. Probeer het een keer uit door te meten hoog je garage is. Als je een hoge garage hebt, van meer dan 2,5 meter hoog, kan je er spullen ophangen. Je kunt bijvoorbeeld een houten of metalen frame aan de draagbalken hangen. Daarin kan je dan spullen schuiven zoals je parasol, tentstokken, ladder of andere platte en lange items. Wanneer je iets nodig hebt, hoef je het alleen maar uit het frame te trekken.

3. Creëer genoeg loopruimte

Tenslotte is het belangrijk om voldoende loopruimte te creëren. Vooral een klein schuurtje waar je niet zo vaak komt, kan al snel vol staan met rommel. Zo vol dat je nauwelijks nog naar binnen kunt of bijna je benen breekt. Als je dan iets zoekt, moet je waarschijnlijk lang zoeken en eerst andere spullen uit de schuur halen. De kans is groot dat je de spullen achteraan in de schuur vrijwel nooit gebruikt omdat je er simpelweg niet makkelijk bij kunt. Daarom is het beter om een fatsoenlijke loopruimte te creëren zodat je overal makkelijk en snel bij kunt.

4. Kies voor handig gereedschap

Sommige items zijn zeer onhandig bij het opruimen van garage. Je moet dus zeker niet alles kopen wat op het eerste gezicht handig lijkt. Denk bij je aankoop ook goed na over de plaats waar je het zal opbergen. Wil je een ladder kopen? Kies dan voor een schuifladder. Aangezien deze ladder ingeschoven kan worden, kan hij gemakkelijker opgeborgen worden dan bijvoorbeeld een lange, rechte ladder. Bovendien kun je beter geen apparaten aankopen die je slechts een paar keer gebruikt, in dat geval kan je beter huren.

5. Plaats een grote kast

Indien mogelijk kun je het beste een  grote wandkast plaatsen die tot aan het plafond komt. De kast moet stevig zijn want in een garage staan voornamelijk zware items. Deel de kast op een handige manier in zodat je er veel spullen in kwijt kunt. Berg de spullen bij voorkeur per soort op. Denk aan schoonmaakgerei, tuingereedschap en verfspullen. Iets wat men ook vaak opbergt zijn seizoensgebonden spullen. Denk aan kerstspullen, halloween attributen of geslaagd versiering.  Op die manier kun je alles makkelijk en snel terugvinden als je iets zoekt. Naast een kast is een garage opbergrek ook ontzettend handig!

Reacties