Foto: Zelf_verbouwen

Een overzicht van nuttige producten voor een verbouwing

Als je een beetje handig bent, dan kun je veel verbouwingen aan je woning zelf doen.

Julian 24 Juni 2024

Natuurlijk heb je dan wel twee rechterhanden nodig, maar veel mensen in Nederland hebben dat wel. Dankzij het internet kun je ook handleidingen opzoeken, die speciaal zijn geschreven voor de doe-het-zelver. En op internet vind je ook veel filmpjes.

Het is niet alleen goedkoper om bepaalde verbouwingen zelf uit te voeren, maar tegelijkertijd bespaar je ook flink wat geld want de ervaren vakmensen van dit moment hanteren hoge tarieven. Los van het feit dat ze doorgaans een drukke planning hebben en je daar dan afhankelijk van bent. Maar welke producten zijn handig om te gebruiken tijdens het uitvoeren van verschillende werkzaamheden? In dit artikel gaan we eerst dieper in op nuttige apparatuur, daarna op enkele nuttige gereedschappen en als laatste op de belangrijkste beschermingsmiddelen.

Nuttige apparatuur

Voor een verbouwing is het allereerst belangrijk om nuttige apparatuur te hebben. Doorgaans is dit wel de grootste investering, maar tegelijkertijd zijn ze wel handig en zorgen ze ervoor dat werkzaamheden sneller worden uitgevoerd. Met goede boormachines heb je sneller schroeven in de muur en er zijn ook bepaalde elektrische apparaten die tijd besparen.

Als je bijvoorbeeld in de tuin aan de slag gaat met hout, dan doe je er goed aan om een elektrische zaagmachine aan te kopen. Maar koop vooral apparatuur die je ook echt nodig hebt als doe-het-zelver. Sommige zaken kun je overigens beter aan experts overlaten, zoals glas plaatsen. Maar natuurlijk kun je dan wel alvast een glaslift huren voor een glaszetter, zodat hij of zij sneller klaar is met dit klusje en het ook goed wordt uitgevoerd.

Nuttige niet-elektrische handgereedschappen

Aan handgereedschappen ben je doorgaans minder geld kwijt dan aan elektrische apparatuur. Toch brengen handgereedschappen verschillende voordelen met zich mee en zeker wanneer je weet hoe ze te gebruiken. Maar wat zijn dan de belangrijkste handgereedschappen voor de doe-het-zelver?

Welnu, dan kun je denken aan hamers, schroevendraaiers, waterpassen, meetlatten en ga zo maar door. Dit zijn de gereedschappen die je voor veel verbouwingsklussen nodig hebt en daarom is het ook handig om een voorraad in te kopen. Vaak kun je ze ook tegen scherpe prijzen aankopen bij een tweedehands winkel of ergens online.

Nuttige beschermingsmiddelen

Als doe-het-zelver moet de veiligheid natuurlijk ook centraal staan. Professionele vakmensen die voor werkgevers werken, zijn doorgaans verplicht om met beschermingsmiddelen te werken. Als doe-het-zelver ben je daar zelf verantwoordelijk voor en het is zeker verstandig om de veiligheid in acht te nemen.

Welke beschermingsmiddelen je nodig hebt, is afhankelijk van de renovatie. Als je bijvoorbeeld gaat lassen, dan heb je een veiligheidsbril nodig. Ga je aan de slag met een klopboor? Dan heb je met veel kabaal te maken en gehoorbeschermers kunnen dan niet ontbreken. Ook heb je natuurlijk veilige schoenen nodig.

Reacties